Zara и Стивън Мейзъл обединяват сили за новата колекция на модния гигант

Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

Линда, Амбър, Ирина, Джиджи, Кая… Който и супермодел да назовете, то със сигурност е заставал пред обектива на Стивън Мейзъл. Нещо повече – неговите портрети имат голям принос в това тези дами да придобият такава популярност. Ако попитате някоя от тях какво е научила от работата си с именития фотограф, ще се завъртят следните думи: динамика, себеизразяване, интимност, лекота, елегантност. Мейзъл не е просто най-добрият, той е известен с това, че извлича максимума от своите главни герои.

Zara не си поплюват и за пореден път наемат тази легенда във фотографията за новата си колекция, която ще се появи в магазините и онлайн този месец. Това е нова глава в колаборацията между фотографа и испанския моден гигант. Всичко започва със заснемането на сезонните му колекции и завършва миналата година с изложбата „Стивън Майзел 1993: година във фотографии“ в А Коруня (изложба, осъществена благодарение на Inditex и нейния нов председател Марта Ортега Перес).

Gendai Funato. Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

Amber Valletta. Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

„Когато работиш със Стивън, просто знаеш, че си в ръцете на майстор“, каза Ортега Перес по повод изложбата. „Той превръща хората пред обектива му в най-красивите версии на самите себе си.“

Фотографът прави черно-бели портрети на 26 души с помощта на стилиста Карл Темплер, гримьорката Пат Макграт и майстора на прическите Гуидо Палау. Кастът включва суперзвезди на различни възрасти и подчертава някои от най-запомнящите се съмишленици на Майзел. В това число попада и Линда Еванджелиста, облечена в кожен тоалет, с която той току-що публикува книга.

Linda Evangelista. Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

Във фотосесията ще видите още моделът Амбър Валета, облечен с тениска с щампа и карирана риза, завързана на кръста – намигване към гръндж субкултурата и последната колекция на Марк Джейкъбс за Perry Ellis от 1993-а. Не можем да подминем и Джиджи Хадид, решена в уголемен пуловер на дупки в пънк стил. И разбира се, дъщерята на Синди Кроуфорд – Кая Гербер, носеща тениска с имената на фотографа, шапка от кожа с косъм, както и чифт кожени панталони с връзки.

Gigi Hadid. Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

Leon Dame. Photo: Steven Meisel / Courtesy of Zara

Колекцията Steven Meisel New York ще се предлага от 18 септември на Zara.com и в избрани магазини, както и в pop-up магазин в Ню Йорк, който ще бъде отворен от 9 до 13 септември на 33 Howard Street. Цените варират от 27,90 долара до 439 долара.

Spread the love
More from Ина Иванова
Какво ще носят мъжете следващата зима?
Голяма част от мъжките модни седмици в Париж и Милано протекоха онлайн...
Read More
0 replies on “Zara и Стивън Мейзъл обединяват сили за новата колекция на модния гигант”