15 мисли на Димитър Нойков

Фотография Мира Дерменджиева

Познавате Димитър Нойков особено ако познавате НВО – канала, платформата, слогана… Да, това не е телевизия, така е. Димитър Нойков е мениджър на НВО за България и този месец всички ние, които обичаме хубавите сериали, имаме повод за празник, защото НВО Max пристига и у нас. По този повод с Димитър говорим за стрийминг плаформите, как се промени гледането на телевизия и за онези неща, които предстоят.

За HBO Max и какво ново предстои…HBO MAX е… HBO на МАКС! Изцяло нова платформа, която идва с всичко от семейството на Warner Brothers, HBO, Cartoon network… Любимите герои и сериали се събраха заедно и домът им се казва HBO MAX! От „Приятели“ до „Дюн“ и „Матрицата“ през „Игра на тронове“ до „Еуфория“. Да, огромно вълнение и нетърпение за целия екип на НВО в годината, в която навършваме 20 години в България!

За стрийминг платформите и как се променя гледането на телевизия… Допреди 5 години говорехме за промяна, тя вече е факт. Гледа се много и навсякъде. Даунлоудът е само функция, стриймингът е господар. Качеството има значение, зрелището не е самоцел. С други думи казано, оставаме верни на себе си и HBO MAX е чудесният пример за това.

За любимите ми сериали, които гледам в свободното си време… Любимият ми сериал е… Формула 1! Чакам с нетърпение стартовете от новия сезон. А иначе напоследък опитвам да гледам продукции на други платформи и независимо от шума, не намирам в тях себе си. И да –„Просто ей така“ е онова, което наистина ми припомни кои сме и защо винаги НВО е пример за следване в правенето на смислено и качествено съдържание!

За най-големия сценарий в живота… Този, който уж пишем, после трием, а накрая излиза, че дори не ни се чете от него!

За работата „зад кадър“ в НВО и онези неща, които хората не знаят и не виждат… Често ме питат: „Какво работите в НВО?“, и прехвърляйки ежедневието в главата си, стигам до краткия отговор: „Да, изглежда, че е лесно!“ Не, не гледаме сериали по цял ден. Измисляме нови идеи и в това сме адски добри. Имаме поне 3-4 неща, направени за първи път в света и измислени от екипа ни в България. Не е само повод за гордост, а е част от всичко онова, което хората не знаят. А и не е нужно да са осведомени. НВО е филмова магия, забавление. Ние се грижим за останалото.

За предизвикателствата към самия себе си… Ежедневие. Понякога сам себе си предизвиквам, понякога обстоятелствата. И все пак не обичам скуката, държа на развитието и това ме мотивира. Работата с колегите е вдъхновение, което не само ме предизвиква, но и ме усмихва.

За последната тема, която ме развълнува… Най-специалният подарък за рождения ден, който ме накара не само да се развълнувам, но и да се мотивирам и да се изправя пред предизвикателство, около което все обикалям и така и не намирам смелост да го посрещна. Но… ето ме… идвам.

За любимите ми неща в телевизията и в киното… Магията. Намирането на теб самия в любимите герои и събития, това, което те кара да виждаш колко шарен е светът и колко много хората си приличаме. Споделянето на това чувство е всичко онова, което ме кара да се усещам жив.

За това, което ни движи напред… Че още нищо не съм видял. Че има още толкова много моменти, които да те оставят без думи. И разговори, в които те да не ти стигат.

За трите думи, които ме описват най-добре… Позитивен, помагащ, обичащ!

За любовта и бащинството… Сила, отговорност и смисъл. И така – до края.

За нещата, които искам да запазя от детството… Чистотата на отношенията, усмихнатия Митко, който тича на воля през живота и подритва я топка, я камъче житейско.

За местата, на които винаги се връщам… Родният град Велико Търново, семейството ми е там и приятелите, с които мечтаем и спорим.

За любимия ми момент от деня… Късно вечер, музика, любимият човек и усещането за смисъл.

За онова, което ми предстои… Още повече от същото.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Смели теменужени очи
„За да не старее душата, трябва да сте винаги влюбени”, казва Джейн...
Read More
0 replies on “15 мисли на Димитър Нойков”