15 мисли на Георги Блажев

Георги Блажев е един от най-забавните за четене хора, които може да срещнете в родното онлайн и офлайн пространство. А откакто е част от екипа на „На кафе“, имаме възможност да започваме сутрините си някак по-бодри, особено в тези странни времена. Ако сте чели книгата му „Произход на видовете“, то знаете колко самоироничен човек е Жоро, а ако не сте, значи ви е време. Преди това обаче вижте какво ни каза той в едни бързи 15 мисли за живота, Вселената и всичко останало.

За ранното ставане   Не ми е любимо, но се свиква. Като яденето на зеленчуци и плащането на данъци.

За чувството за хумор и защо е важно   Хуморът е ценна противотежест, когато си повярваш и полетиш в облаците, и здравословна алтернатива на алкохола, когато животът ти се сгромоляса. Светът е оцелял, защото се е смял. И заради ваксините, окей.

За 2020 година и как я преживявам досега Опитвам се да съм оптимист, което е нещо ново за мен. През 2020-а на сцената изгря СТРАХЪТ, но зад кулисите всичко си е постарому – обичаме се по същия начин, плачем за същите неща и все така се чудим дали човекът, с когото си пишем, истински ни харесва, или просто се опитва да забрави друг.

За новото ми амплоа в телевизията Трябваха ми две седмици, в които да разбера какво се иска от мен. И в секса е така. Сега просто се наслаждавам и се старая да не издавам смешни звуци. И в секса е така.

За социалните мрежи – какво харесвам и какво не харесвам в тях   Харесва ми, че получавам достъп до десетки хиляди хора, които могат да ми изпратят лично съобщение. Не ми харесва, че получавам достъп до десетки хиляди хора, които могат да ми изпратят лично съобщение.

За най-сексапилните качества на мъжа   1. Да държи на думата си. 2. Когато дърпа тапата на бутилка просеко, окото му да не трепва. 3. Да знае репликата „отивам за още дърва“ на три езика. 4. Да намира решения. 5. Когато целуне жена за първи път, да хване лицето й поне с една ръка.

За любовта   Уча се да различавам любов от обсесия все по-успешно. Любовта ти дава отговори, обсесията – въпроси. Май по това се познава най-лесно.

За петте неща, от които най-много ме е страх   1. Гондола. 2. Да ми се доака в гората. 3. Seen от жената, която харесвам. 4. Да съм на сцена и никой да не се смее на шегите ми. 5. Че ще разочаровам сина си.

За любимите ми мъдри мисли, които съм научил в интернет  „Не вярвайте на всичко, прочетено в интернет.“ Ейбрахам Линкълн

За трите правила, които съм научил от баща ми   1. Проверявай маслото на колата преди дълъг път. 2. Филм с Жан-Клод ван Дам си е филм с Жан-Клод ван Дам. 3. Слушай майка си.

За онези правила, на които ще науча сина си   1. беНка! 2. креНвирш! 3. Не лапвай цял чери домат, ако срещу теб стои човек, на когото държиш. 4. Понякога най-смелото нещо, което можеш да направиш, е да замълчиш. 5. Допускай грешките си сам.

За писането и „Пощенска кутия за приказки“   В този живот всички сме клоуни и моят номер е писането. То ми носи аплодисменти, пари и съобщения „здрасти, как си“.  Пак то ме запозна с куп симпатични и талантливи хора, сред които изпъква Гери Турийска. Изявите за Кутията ми липсват и нямам търпение отново да се кача на сцена  смел, безсрамен и с колан, който си отива с обувките.

За любимите ми книги и защо четенето е важно    Има хиляди начини да скриеш пъпка и нито един, че си прост. Единственият фон дьо тен за собствената ти глупост може би са мълчанието и репликата „не се сещам, аз по това време учех във Франция“, но и двете може да заблудят отсрещната страна за кратко. Човек, който чете лакомо, си личи по очите. Аз лично напоследък се грижа за „зрението си“ с всичко на Бакман, до което се докопам.

За най-смешното нещо, което съм чел за себе си   Че Андреа Банда Банда е влюбена в мен, но аз предпочитам компанията на „синоптичките Никол Станкулова и Гери Малкоданска“. Латиносериал за бедни.

За онова, което искам да ми се случи, но дали ще стане – не е ясно   Мечтая да се кача на Мачу Пикчу със София Вергара, да ми звъннат от Speedy и да им кажа: „Не съм на адреса. На Мачу Пикчу със София Вергара съм!“

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Арън Тейлър-Джонсън – новият Бонд?
Кой ще е следващият, който ще влезе в кожата (и смокинга) на...
Read More
0 replies on “15 мисли на Георги Блажев”