Весела Бабинова & Владимир Зомбори

Фотография Васил Германов

Двамата актьори поиграли на любов на сцената, преди настина да залепнат един за друг като две половинки на едно цяло, а първата целувка им дала сили да излязат от предишните си, вече изчерпани връзки

Нали знаете онова клише: „Не търси любовта, тя сама ще те намери!“ Да, тя винаги има други планове от онези, които ние искаме да й начертаем. Промъква се на пръсти, влиза в различни роли, неудобна е понякога, като чифт нови обувки се държи в началото, но пък май винаги се появява точно когато трябва. Клише е любовта, но в живота някак винаги й даваме главната роля. Както се намества между Весела и Влади. Без да искат. Без да търсят. Без да правят планове. Обичат се тези двама млади актьори и един поглед към тях е достатъчен, за да го види всеки. Заразителни са с тази любов. Но и забавни, неромантични, спокойни, пътешестващи и готови за най-голямото си приключение – да станат родители. Непланирано планирано и толкова желано.

Театър все ни свързва

Ако бяха в Холивуд, може би една среща на снимачната площадка би била достатъчна, за да разгори искрите на любовта помежду им, както често се случва между актьорите. На тях обаче ще са им нужни поне няколко представления и няколко години приятелство, за да осъзнаят, че тя тайно ги дебне из прашната сцена, наднича зад кулисите и им ръкопляска от първия ред. Въпреки че се знаят още от НАТФИЗ, истинското опознаване започва през 2013-та, когато Весела се присъединява към трупата на Малък градски театър „Зад канала“. Влади е вече част от нея и малко след това започват и първите им репетиции заедно в представлението „Заминавам“. Имало ли е трепети тогава? Не, категорични са и двамата. „Но помня как всеки път преди представление се прегръщахме, за да си дадем положителна енергия като по-младите в екипа“, казва напълно сериозно Влади, а Весела избухва в смях и допълва: „Искам да се отбележи физиономията, с която го казва.“ И нито „Дванайста нощ“, за която на плаката двамата са в любовна прегръдка, нито „Човекът, който искаше“, където играят влюбени, нито „Ромул Велики“, поредното общо представление, успяват да породят трепетите, които обаче много техни колеги долавят дори преди тях самите.

Животът като попфолк

Разковничето обаче се оказва вербатим спектакълът „Попфолк хроники“. „Там не издържахме. Под влиянието на попфолк музиката всички задръжки паднаха“, шегува се Влади. „Ние прекарвахме много време заедно. С годините станахме близки, може би защото аз го чувствах близък до мен като характер, като чувство за хумор и винаги ми е било много приятно да общувам с него. В един момент това приятелство излезе от театъра, виждахме се извън него, пишехме си смешки постоянно, чувахме се“, разказва Весела, а той допълва, че и по сериозните теми доста са се засичали като мнение и позиция, което според тях също е важно. „Има някакъв общ бунтарски дух, по-остро чувство за справедливост спрямо работата. А и това, че аз много я харесвам като актриса на първо място. Това също е определящо“, споделя още Влади. Когато ги разпределят за пореден път в „Попфолк хроники“, Весела усеща, че я обзема особена радост, че ще играе с него. „Казах си: „Аз нещо много се зарадвах“, спомня си тя. Тогава се прокрадват първите съмнения, а небрежно подхвърлените реплики на режисьорката Неда Соколовска за това колко много химия има между двамата допълнително припалват клечката кибрит, която е готова да се възпламени. Още малко, още повече…

„Но според мен не е само заради представлението. И двамата бяхме в период във връзките си, в който нещата се бяха изчерпали. Мисля, че всеки от нас е трябвало да мине през някакви връзки, да стигне до някаква възраст, за да бъде това най-пълноценната ни среща. Може би сме били недорасли, имали сме други желания. Това беше моментът, в който трябваше да го решим“, казва Влади. „Не знам дали изчерпали е точната дума, но си вървяха към своя край. Това между нас вече беше финалният знак, че тези хора не са нашите. Да, ние преди сме се срещали, играли сме влюбени, но сме били в нещо съвсем друго и не сме се виждали по този начин. Може би има защо да не се е случило тогава, тъй като може би сега нямаше да сме заедно. Затова се радвам. Всеки каквото е трябвало да си вземе, си го е взел, преживял е връзки, любови, минал е през своето“, допълва го Весела, като и двамата ценят това, че преди любовта е било приятелството, което съхраняват и до днес, близо две години откакто официализират връзката си. Именно то им дава онази добра основа, върху която могат само да надграждат. „При нас не е имало период, в който е трябвало да се променяме, както в повечето връзки. В началото искаш да угодиш на човека, малко не си ти“, казва Влади. Знаели си и положителните страни, и недостатъците, и почти веднага заживели заедно. И ако това понякога се оказва препъникамък за някои, то за тях било още едно нещо, в което с лекота се напаснали. Но ако се питате дали са имали първа среща, не, не са. Нито първа целувка като по учебник. Сцената им е позволила да ги преживеят много по-рано, отколкото са били готови за тях извън нея.

Spread the love
Written By
More from admin
Апетит за Перу
Една от 17-те мегаразнообразни страни в света, Перу предлага висококачествени храни като...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *