15 мисли на Мартен Роберто

Мартен Роберто е DJ, музикант, меломан, мегаманиак за добри звуци, радиоводещ, татко, съпруг, човек с набито ухо за добра музика и рок звезда зад микрофона на сутрешния блок на Радио София и запазената му марка Musicology Live. Той е висок над 1.90 м, има множество татуировки, благ глас, спокоен характер и доста категорично мнение за почти всичко – от това, което го прави най-щастлив – да е баща, до какво и кога да слушаш. Този месец Мартен споделя своите 15 мисли с нас.

За първото нещо, което правя сутрин

Усмихвам се, целувам момичетата и правя кафе.

За добрата музика и какво ми носи

Музиката е начинът, по който звучат чувствата. Basquiat е казал, че изкуството декорира пространството, а музиката декорира времето.  Времето ни е толкова малко, че нямаме право да не го декорираме с щастие и добра музика. Добрата музика те кара да чувстваш, да преживяваш, да искаш още.

За „Събуди се, София“ и аферата с Радио София

След работа в някои от най-емблематичните радиостанции намерих мястото си в Радио София. Екипът е изключителен и създава това, от което столицата има нужда. Имам няколко авторски предавания + Musicology Live, което може да гледате в YouTube. Най-добрите, на най-доброто място, за най-доброто радио. Изключително удоволствие и чест е за мен да съм част от радиото.

За любимото ми нещо в радиото по принцип и за първата ни среща

Мечтата ми от 13-годишен е да бъда радиоводещ и с влизането ми в това радио тя се сбъдна. Радиото е магия. Радиото възпитава. Първата ни среща беше благодарение на Марио Балтаджиев и Свилен от група “Остава”. Правихме заедно предаване, което съм сигурен, че ще е интересно на публиката и днес.

За перфектната музика сутрин, обед и вечер

Субективно. Но за да вземеш правилното решение, трябва да си послушал. Може да е от Miles до Pantera или вечер от funk до Ella Fitzgerald, с любимата.

За това, което слушам, когато не слушам музика

Медитирам и понякога слушам доста отнесени неща, но препоръчвам Singing Bowls на Jon Hopkins.

За последното готино нещо, с което ме изненада работата ми

Всеки ден е възможност да се случат много неща в ефир. Огромен кеф е обратната връзка в радиото.

За Musicology – вдъхновението зад проекта и как се случи

Musicology е сбъдната мечта да разказвам на хората музикална история. Да им пускам ексклузивни тракове в ефира. Да говоря за градска култура и изкуство. Да правя връзки между музикантите, но преди всичко да подкрепям българската музикална сцена. Имаме таланти за Grammy.

За детството и как от тенисист стигнах до музиката

Велико детство. Тенисът беше огромна част от живота ми до 14 години. След това взех решение да се фокусирам върху учението и тогава потънах в музиката. На 15-16 започнах да ходя в „Ялта“ и „Ескалибур“. Там ми стана ясно, че това е нещото, с което искам да се занимавам. Влизането в нощния живот и начинът, по който звучи музиката, тогава бяха решаващи.

За бащинството и най-любимите неща, които правя с дъщеря ми

Всичко свързано с Франки е най-важното за мен. Тя е всичко. Всичко, което правим заедно, е специално,  независимо дали играем, учим или просто ме кара да я гледам как скача на въже един час.

За любовта и нещата, които ме правят щастлив

Джули и Франки. Това е. Щастлив и благодарен съм за възможността да правя това, което съм мечтал.

За последното нещо, което правя вечер

Дихателните упражнения на Вим Хоф.

За нощния живот на София и как се промени всичко

Публиката се забавлява по много различен начин. Но въпреки някои минуси смятам, че нощният ни живот е на високо ниво. Душата и истинската музика, както винаги, е била в любимите downtown барове. Там публиката отива специално заради DJ-я. Там е и есенцията на нощния живот за мен. Приятели, танци, позитивна енергия, малко суета и както е казала Лиз Тейлър: “Когато се съмне, отново имам морал.”

За проектите, с които се занимавам в момента

С Николай Данев работим по няколко нови трака и много се вълнувам. Ремиксирахме и няколко за Любо Киров. Освен това работя по Епизод 6 на моя бранд КРИСТАЛ и междувременно нямам търпение да дойде лятото за „Кубо“, Варна.

За трите думи, които ме описват най-добре

Бащата на Франки.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Януарско сиво с Dior
Кодовете на модната къща рисуват строга елегантност, за да издигнат женствеността в...
Read More
0 replies on “15 мисли на Мартен Роберто”