Камила става кралица

camila
(Photo by Finnbarr Webster - WPA Pool / Getty Images)

95-годишната кралица Елизабет II пусна важно послание към нацията, в което обяви, че Камила, херцогиня на Корнуол, ще получи корона щом принц Чарлз се възкачи на трона. Така Нейно Величество сложи край на несигурността около позицията и титлата на съпругата на най-големия ѝ син.

В изненадващото си обръщение Елизабет II подчерта, че „искрено желае“ нейната снаха да бъде напълно призната в нейния статут, когато Чарлз заеме мястото на крал.Освен това изявлението сложи край на слуховете, че Нейно Величество ще подаде оставка предсрочно.

„Животът ми винаги ще бъде посветен на това да ви служа и ще продължа да зачитам този дълг с цялото си сърце. Когато дойде времето моят син Чарлз да стане крал, знам, че ще дадете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която дадохте на мен; и моето искрено желание е, когато му дойде времето, Камила да бъде призната за кралица консорт, тъй като тя продължава вярната си служба“, добави главата на британската монархия.

Говорител на Кларънс Хаус каза, че принц Чарлз и Камила са били „трогнати и поласкани“ от жеста. Това е най-яркият знак не само за непоколебимата подкрепа на кралицата към снаха ѝ, но и доказателство за непоклатимата ѝ привързаност към жената, осигурила щастието на първородния ѝ син.

Чарлз и Камила сключват брак на гражданска церемония в Уиндзор през 2005 г. Нейният образ бе нелицеприятен дълги години заради покойната принцеса Даяна, но вече като че ли британците са ѝ простили

Spread the love
More from divamagazine.bg
Пола Попова: Смокиновото момиче на Spazio
Текст Александра Тошева Снимки Борис Далчев и личен архив Илюстрациите на Пола...
Read More
0 replies on “Камила става кралица”