Деймиън и Лиз Хърли: Kато две капки вода

Писали сме много пъти за дъщери, които са копия на известните си майки. Този път обаче случаят е малко по-различен, тъй като става дума за син. Приликата между 20-годишния Деймиън Хърли и майка му – британската актриса Елизабет Хърли, е поразителна. Нещо повече, двамата се разбират изключително добре и помежду им съществува истинска духовна близост.

„Ние сме си гръб един на друг“, споделя 56-годишната актриса и допълва, че двамата никога не са се карали. „Никога не сме водили тежки битки, нито сме били груби един към друг. Винаги съм го насърчавала да говори, когато нещо го мъчи или тревожи. Всячески се опитвам да избягвам хладното мълчание.“

И това не е учудващо – тя е отгледала сина си съвсем сама. Бащата на Деймиън е американският бизнесмен милионер Стив Бинг, с когото Хърли има връзка от 2000 до 2002 г. Когато става ясно, че е бременна, той се опитва да я убеди да направи аборт, а по-късно отказва да признае сина си. ДНК тест слага край на съмненията и Бинг склонява да плаща по 100 000 паунда всяка година в продължение на 18 години. Макар сумата да е солидна, Хърли е обидена и не желае да приеме парите на бившия си приятел. През всичките тези години бащата и синът не са поддържали никаква връзка.

На 22 юли 2020 г. Стив Бинг се самоубива, като скача от апартамента си на 27-ия етаж на сграда в квартал Century City в Лос Анджелис. Година и половина по-късно при отваряне на завещанието става ясно, че не е оставил нищо на сина си. Деймиън пък отговаря на това неглижиране, като споделя снимка на семейството от страната на майка си и изразява благодарност за грижите, които са положили за него. „Благодарен съм за моето красиво семейство – днес и всеки ден“, пише той към снимката.

С баща или без, Деймиън израства като чудесен млад човек. „Благословена съм с дете, чиято индивидуалност се покрива с моята. Това не е до възпитание, а до природа“,  казва майка му. Детството на момчето минава под светлината на прожекторите, а приятелите на Елизабет Хърли са опората, която не получава от баща си. Кръстници са му не кои да е, а Хю Грант, Дейвид Бекъм, сър Елтън Джон и Денис Лиъри. Дори може да се каже, че с Бруклин Бекъм са израснали заедно. Арун Наяр, за когото Хърли е омъжена между 2007 и 2011 г., приема момчето като свой роден син.

Когато навършва 17 години, Деймиън започва да се увлича по моделството. Известната гримьорка Пат Макграт забелязва удивителната прилика с майка му и го лансира като модел.

„Роди се супермодел. Не е изненада, че като наследник на емблематичната Елизабет Хърли Деймиън е ярка млада новоизгряваща звезда, която има абсолютно магнетична личност, енергия и изключителен външен вид“, казва тя.

Преди това обаче звездата на Деймиън изгрява на малкия екран. През 2016 г. той получава ролята на принца на Лихтенщайн в сериала The Royals, където майка му играе британската кралица.

Spread the love
Tags from the story
More from Дона Делова
Вечните сирени
Ако четете това и сте мъж, по-добре се завържете здраво за мачтата...
Read More
0 replies on “Деймиън и Лиз Хърли: Kато две капки вода”