Какво се случва с Александър Уанг

Кевин Спейси, Шая Лабъф, Джони Деп, Александър Уанг… Активистите за права се превърнаха в новите страшилище в света на известните. При това без да са нужни доказателства за вина.

След като новата година започна с отхвърляне на Шая Лабъф от филмов проект на Оливия Уайлд (заради обвинения в насилие към жени), а Netflix бе подложен на натиск да свали филмите на Джони Деп (отново заради предположения за насилие над бившата му съпруга), модният дизайнер Александър Уанг реши да отговори на нападките за сексуален тормоз.

Любимото „дете-чудо“ на индустрията категорично отхвърля обвиненията, които бяха отправени към него в края на 2020 година. През последните седмици няколко анонимни свидетелства се появиха в социалните мрежи, твърдейки, че дизайнерът се е държал непристойно със свои модели по време на партита.

В навечерието на Нова година Уанг за първи път проговори по темата, като изпрати писмено опровержение до медиите. „През последните дни започнах да получавам безпочвени и лъжливи обвинения. Тези твърдения са направени от социални профили, известни с това, че публикуват материали от недостоверни източници или такива, които имат нулеви доказателства за нещата, които говорят“, казва дизайнерът в писмото.

https://www.instagram.com/p/CJQ4V3vJSjN/?igshid=1maqjifg3vvkp

Каква е истината, вероятно ще се разбере в следващите месеци. Рядко има дим без пушек, особено в свят, в който красотата и флиртът са част от играта. Факт е обаче, че активизмът вече не стои кротко в ъгъла, а сам търси начини да „спасява“ жертвите на индустрията. И това е чудесно, особено, когато наказва тези, които наистина нарушават правилата, а не е поредното оръжие на клеветата.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Филипа Огнянова, БНТ: „По света и у нас“ е еталон за обективна журналистика
От края на месец март имаме удоволствието да научаваме важното от очарователната...
Read More
0 replies on “Какво се случва с Александър Уанг”