Метаморфозите на Шайло

В края на минала година Анджелина Джоли често се появяваше по светски събития с порасналите си деца. Голямата изненада беше Шайло, която очевидно е излязла от момчешката си фаза. На мястото на хлапето, което държеше да го наричат Джон, се е появила изящна млада дама с лек грим и тоалети, показващи дългите ѝ крака.

Трансформацията не остана незабелязана и от модните скаути. 15-годишната Шайло, взела най-доброто от красивите си родители, вече е получила няколко оферти за модел. Освен това има и танцов талант. Накъде ли ще избере да се насочи? От нея зависи.

Първородната дъщеря на Анджелина Джоли и Брад Пит сякаш е предопределена да бъде различна още от момента на раждането си. А то се случва в нигерийския град Свакопмунд на 27 май 2006 г. Заради това Шайло има както американско, така и нигерийско гражданство. Мястото не е избрано случайно – Анджелина е известна с благотворителната си дейност по света. Първите снимки на бебето са продадени на списанията People за $4.1 милиона и Hello! за $3.5, а сумите отиват за различни благотворителни каузи за африканските деца. Името на детето – Шайло Нувел, също не е често срещано. Историята зад него е тъжна – Шайло е името, което бащата на Анджелина, актьорът Джон Войт, е избрал за първородната си дъщеря, но за съжаление майката губи бебето.

Шайло не е първото дете на Анджелина, тя вече е осиновила Мадокс от Камбоджа и Захара от Етиопия. Година след раждането на дъщеря си осиновява и Пакс от Виетнам. В интервю актрисата признава, че е обръщала повече внимание на осиновените си деца, тъй като са имали тежък живот, и е била склонна да пренебрегва родното си, за да не се смята за привилегировано.

Момичето расте, но учудващо все повече заприличва на момче. Носи момчешки дрехи и къса коса, изглежда като един малък Брад Пит и държи да го наричат Джон. През 2010 г. Анджелина официално обявява, че Шайло иска да бъде момче и се смята за един от братята си. ЛГБТ активистите развълнувано засвидетелстват подкрепата си. Медиите пък обвиняват Джоли, че това е нейно дело. Тя не го и отрича – казва, че е обличала Шайло като момче от малка, защото ѝ изглеждало сладко. А може пък и самото момиче да е искало малко внимание за себе си, кой знае.

И докато очаквахме с навлизането в пубертета Шайло/Джон да започне да пие хормони и да се появява на събития с рехава юношеска брада, тя изненада всички. През октомври 2021 г. заедно с майка си, братята и сестрите си момичето посети премиерата на „Вечните“, облечено в интересна бежова асиметрична рокля и с дискретен грим. Седмица по-късно на лондонската премиера Шайло отново бе с рокля – този път подкъсен тоалет на Dior, носен от майка ѝ преди няколко години. А на филмовия фестивал в Рим тя показа, че има собствен стил и всички качества да стане модна икона, като съчета къса черна рокля със сникърси с леопардова щампа. Обувките с марка SAWA са произведени в Етиопия и с техния избор Шайло демонстрира не само вкус, но и гражданска позиция, и двете наследени от майка ѝ. С интерес ще следим бъдещото ѝ развитие.

Spread the love
Tags from the story
More from Дона Делова
Характер и почтеност в имота на Гуинет Полтроу
Гуинет Полтроу едва ли има нужда от представяне – актриса с успешна...
Read More
0 replies on “Метаморфозите на Шайло”