Михаела Филева и срама от собственото тяло

Харесваме Михаела Филева още от дебюта й в музиката, но още повече от срещата ни за корицата на февруарския ни брой през 2019 г. Усмихната, сърцата и земна, тя рядко привлича внимание към личния си живот. Докато не се наложи да го направи за определена кауза.

През уикенда Михаела публикува на своята страница във Facebook лично послание, което насочи към всеки човек, който някога не е харесвал своето тяло. Историята й бе продиктувана от нападки към нея заради „малко розова дантела“ в профила й в мрежата. След нея се разрази буря от коментари насочени към нея и тялото й.

“Заради публичността на професията ми, едва на 19-годишна възраст, ми се наложи да науча по трудния начин, че коментарите по наш адрес не ни определят и сами по себе си говорят много повече за човека, който ги е изрекал, отколкото за нас самите. За последните десет години, това ми отношение към нещата, ме направи невъобразимо по-силна, много по-консистентна в действията ми и в пъти по-уверена в това да отстоявам себе си и идеите си, както като музикант, така и като човек. Научих се съвсем успешно да преобразувам негативното отношение насочено към мен, в нещо положително и по възможност градивно”, написа вечно усмихнатата певица.

След това Михаела публикува снимки на 14 прекрасни жени, с успешна кариера, които застават зад порочната практика на bodyshaming (израз, показващ срама от собственото тяло). Всяка от тях споделя как е била атакувана от общественото мнение по темата за своя външен вид и как се е преборила с това.

„Думите им са безкрайно вдъхновяващи, сигурна съм, че ще го усетите. Преизпълнена съм с надежда за по-добро и по-толератно утре. Какво хората мислят за вас, няма нищо общо с истинската стойност на личността ви. Не го забравяйте! Обич!”, завършва поста си Михаела.

На молбата й да споделят своите истории откликват моделите Алекс Петканова, Деляна Попова и Даниела Йорданова, актрисата Ваня Щерева, певиците Михаела Маринова, Мила Роберт, Мила Михова, Дара Екимова, фотографът Диляна Флорентин и други. Всяка от тях дава частичка от своята мъдрост, а за всички нас е чудесно да си припомним, че красотата е повече от стандартни форми.

„Моят недостатък е възрастта. Масово ме хейтят за това как изглеждам на тия години. Що се правя на 20- годишна, като съм на 50.“, казва Ваня Щерева.

„99.9% от всички перфектни жени, качени в социалните мрежи, са фалшиви – филтри, операции и още филтри! Знам го, защото професията ми е част от тази „илюзия“. Грижете се за тялото си – ако е здраво, ще бъде и красиво! „, споделя Диляна Флорентин.

„Започнах истински да харесвам себе си, когато прехвърлих 30. Тогава станах и майка, а любовта, която изпитах, измести фокуса на взирането в собствените ми недостатъци върху нещо наистина значимо.“, са думите на Диляна Попова

Spread the love
More from divamagazine.bg
Бионсе и Адел в тандем
Дори не можем да си представим как биха звучали заедно, но Адел...
Read More
0 replies on “Михаела Филева и срама от собственото тяло”