Направи го нежно

Благодарение на швейцарската козметика Declaré чувствителната кожа се „събужда” от най-лошия си кошмар. Резултатът от балансирането и успокояването й е изключително усещане за благополучие

Момичета, смятайте се за облагодетелствани! Днес възможностите за избор на козметика, подходяща за типа кожа, са необятни. В миналото обаче невинаги е било така – сега може да ви звучи глупаво, но преди нямаше кой знае какви алтернативи за чувствителната кожа. Така се ражда Declaré в края на 70-те, иновативен семеен бизнес в хармония с времето, основан от Карл Дж. Трол и оглавяван и досега от него с поддръжката на дъщеря му. Любопитен факт: пред офиса на компанията Troll Cosmetics (под шапката й са още Juvena и Marlies Möller) има статуя на трол.

Швейцария се асоциира не само с луксозни часовници и шоколад. Страната на алпийските ливади, изумрудените езера и заскрежените върхове, където животът е премерен и праволинеен като железницата и предсказуем като разписанието на влаковете Цюрих-Женева, е известна с грижата за кожата Made in Switzerland. Традиция и иновации, знание и страст, вдъхновение и визия е лайтмотивът на Declaré – марка, която отскоро се бори за кожата (и сърцето) на българките. Преди да ви разкажем за тайното й оръжие Sensivity Reducing Complex (SRC), се налага да припомним защо чувствителната кожа излиза извън контрол.

Накратко – синдромът на непоносимост може да се опише така: висока реактивност и ниска толерантност. Всяка кожа може да е чувствителна, но рискът е по-висок при тънка, суха и дехидратирана. Причина е нарушаване бариерната функция вследствие на сенсибилизиращи фактори, включително неправилна или прекомерна грижа. Хидролипидната мантия е вид защитен „крем“ срещу агресивни химични агенти, UV лъчи, влошена екология, резки температурни колебания, стрес… Симптомите на нарушения баланс на уязвимата кожа са зачервяване, раздразнение, стягане, лющене, парене, сърбеж. Ето защо възстановяването му е предизвикателство.

Това, което помогна на Declaré да създаде толкова ефективна грижа за чувствителната кожа, е SRC, за който стана дума. Комплексът за намаляване на чувствителността е рожба на науката и компетентността, обединени с ентусиазъм и ангажираност. Екстракт от ленено семе, структуин от бяла лупина и ектоин (антиоксидант) в него действат на няколко нива: подобряват бариерната функция на кожата, повишавайки устойчивостта й, намаляват раздразнението и защитават на клетъчно ниво срещу увреждане и преждевременни бръчки. На практика това означава, че интензивното действие и съвместимостта вече не са две взаимно изключващи се понятия, а неразривно свързани характеристики.

Declaré ще откриете ексклузивно в Salon Olfcative, бул. „Патриарх Евтимий“ 45, и в Beauty Lab на ул. „Шишман“ и на „Кракра“, София

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Нека се забодем
Като основен акцент в прическата фибите означават минимум усилия и максимум фешън...
Read More
0 replies on “Направи го нежно”