Нежна сила

С всеки ден жените в целия свят се чувстват все по-свободни. Символ на новите промени са нотките на тубероза, касис, гуава и ветивер, които вдъхват увереност

 J’adore Infinissime на Dior е познат, но изненадващ. Флоралните красавици и красавци (роза сентифолия, момина сълза, жасмин самбак, иланг-иланг), познати от „градината” на оригинала, се вихрят на нова територия, увивайки се около пето цвете. Тубероза, сама по себе си жанр, променя букета драматично, пръскайки екзотичен чар, рафиниран от млечен сантал. Перфектен микс от трескава чувственост и безкрайни изблици на сияние.

«Хайде на последните плодове и цветя от градината, преди да се наложи да изчакате следващата реколта”, настойчиво подканя продавачът зад щанда, пардон, Chloe. Rose Tangerine е израз на женствеността в един по-освободен вариант. Под внушението на слънчева мандарина и жизнерадостен касис емблематичната роза е готова да се извиси в облаците. На земята я връща „котва“ от кедър и бял кехлибар.

Усещате ли го във въздуха? Партито на частен остров по време на златния час е зад ъгъла. Излежаване край тюркоазена вода, импровизирана вечеря без вечеря… Е, има нещо, което ще направи виртуалното бягство още по-вълнуващо. Dylan Turquoise на Versace е пикантен, невъзможно младежки и с луксозен акцент. Лимон примофиоре, розов пипер, гуава, жасмин и Clearwood (ексклузивна молекула) носят усещане за жега и загоряла кожа. 

„Осигурих на жените достъп до забранения им преди свят на свободата.“ Думите на Ив Сен Лоран стоят зад създаването на Libre на YSL Beauté. Колко по-наситена да е версията Libre EDP Intense, след като „тонът“ на оригинала е повишен? Акорд орхидея довежда до необузданост и без това усилените до завладяващи височини лавандула и портокалов цвят. Макар и изпълнена в женски стил, композицията е с мъжки профил (ветивер).

Изискан, без да е показен, Serpent Bohème на Boucheron демонстрира вечна елегантност с премерен баланс между традиция и съвременност. Акордът мандарина и касис е енергично намигване към скъпоценните камъни на къщата. Като лъч светлина жасмин самбак пронизва букета от рози – турска и пустинна. Шепот на бял мускус кара лабдан и сантал да се слеят с кожата. Завършен и безупречен аромат, който може да се носи като бижу.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Веднъж опушени очи, завинаги опушени
Smoky eyes се завръщат на бюти Олимп, не че някога са слизали....
Read More
0 replies on “Нежна сила”