Очната линия – новите сенки

90-те се завръщат, и то не само по отношение на дрехите. Ако обичате акцентът да е върху очите, време е да овладеете боравенето с черния лайнер. Формата и мястото на очната линия предвещават следващата ера на забавен макиаж, след като лудостта на „Еуфория” доминира през 2019 г.

Фенове на очната линия, ликувайте! По всичко личи, че ключовият елемент на макиажа от времето на Клеопатра няма намерение да слиза от сцената. Може не само да тренирате, но и да започнете точно сега. Най-разпространената форма е характерното за cat eyes външно крило. Вместо да върви по горната линия на миглите, както досега, Dior, Moshino и  Richard Quinn го свързват с долната. Miu Miu рисува двойна очна линия – горното крило е по-дълго и насочено към слепоочието. Заигравката с геометрията, разнообразена със сенки, е убийствена. Chromat пък си пада по попарта. Очертаната с черен лайнер клиновидна форма визажистите запълват с кремообразен в неоново жълто и синьо в тон с… ивиците по маратонките на моделите.  

Очна линия извън пределите на миглите? Ще ви се наложи да усвоите нова територия на рисуване. Идеята за „плаваща“ линия в гънката на горния клепач е присърце на Celine, Stella McCartney и Maison Margiela. При Rag&Bone тя драматично се спуска от вътрешния ъгъл на окото към носа. Склонността към крайност визажистите оправдават със създаването на междугалактическо племе, каквото и да означава това. Едно от най-запомнящите се, предложението на Valentino е за напреднали.  Класическата очна линия гуруто на макиажа Пат Макграт комбинира с две – една в гънката на клепача и една под линията на растеж на миглите, които съединява близо до слепоочията. Добавените малки черни кристали придават блясък на визията в стил готически глем. Вдъхновен от 60-те, Ashish набляга на ефектни cat eyes – две цветни очни линии (в гънката на клепача и под веждите) на фона на брокатени сенки.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Пантерата се готви за скок
La Panthère Perfume – невидимо, но истинско бижу на Cartier, което дължи...
Read More
0 replies on “Очната линия – новите сенки”