Под чертата

Кристали, сенки, очна линия. И всичко това на долния клепач. Превръщаме тъмните кръгове и подпухванията под очите в платно

Нека го кажем направо – почти невъзможно e да се измисли напълно нов начин за подчертаване на очите. Всичко е старо като света и концентрирано върху горните клепачи. Визажистите обаче подхождат към обичайния макиаж от огледалната му страна (и то буквално). Има нов трик за прикриване следите от недоспиване и той не е коректор. Може би си спомняте как в началото на 2021 г. с леката ръка на инфлуенсърите в TikTok (къде другаде!) синините и „торбичките” под очите се превръщат в тренд. Хаштагът #eyebagtrend например е гледан над 12 милиона пъти. Други последователи пък подражават на #darkcircles. Иронично или действително готино? Кой знае? За щастие налудничавата идея не успява да се „прихване” напълно. Визажистите поемат в далеч по-креативна посока. Старанията им да поставят долните клепачи в светлината на прожекторите впечатляват. Струва си да разгледате най-зрелищните предложения и възможностите за интерпретация. 

Ефектът на Euphoria продължава да е актуален. Все още не сте сигурни? За доказателства не трябва да ходите много далеч. На миналогодишния бал Met Gala Ела Емхоф, модел и доведена дъщеря на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, е с подобен макиаж. Ревюто на Etro е нещо като опреснителен курс за озаряване пространството под очите. Всички погледи са приковани към прасковения руж и искрящите долни клепачи. (Наистина божествено съчетание.) Подредените симетрично метални капси и кристали са екстравагантен акцент, подходящ не само за фестивали. Разположените необичайно ниско сенки и контрастните цветови двойки при Del Core са възхитително смели. Ивиците от кобалт или лайм под очите се комбинират с петната от лавандула или корал във вътрешния ъгъл. Мечтателният макиаж, наподобяващ обратни smoky eyes, в комбинация с ефекта на мокра коса е идеалното решение за парти край басейна. Моделите на Daniela Gregis могат да се похвалят с графична визия – три черти в ултрамариново синьо. Ръката ви трепери? Ако сте сред тези, които не са на „ти” с очната линия, може да си отдъхнете. Допускат се различни дължини и широчини. Небрежните хоризонтали кореспондират с принта на зебра върху дрехите и двойните ленти за коса. Предложението на Rochas е не по-малко авангардно – вълнообразната очна линия в червено или розово започва отстрани на носа и се спуска към външния ъгъл на очите. И тук креативността има предимство пред перфекционизма. Зоната под долния клепач може да се използва и за…  послания. Ann Demeulemeester демонстрира нов креативен начин на изказване от рода на Amour и Aimer c’est Agir. Последното е цитат от Виктор Юго, означаващ „да обичаш, означава да действаш“. Елегантна версия на татуировка на лицето е „надраскана” със собствения почерк на дизайнерката. 

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
CNC променя живота
Изгубихте косата си? В Aesthe Clinic помагат да се сдобиете с нова,...
Read More
0 replies on “Под чертата”