Класа и класика: Pravets Art Nights 2024

На 19 и 20 юли на брега на езерото в класната обстановка на Hyatt Regency Pravets Resort ще може да преживеете прекрасен уикенд с класическа музика

Първата вечер ще слушате шедьоврите „Рапсодия в синьо“, Кубинска увертюра и „Порги и Бес“ на Гершуин в изпълнение на националния ни симфоничен оркестър и виртуозния немски пианист Себастиан Кнауер, награждаван с „Ехо Класик“ и номиниран за „Грами“.

Матео Фалчер

Възхождащото сопрано Мила Михова и страстният италиански тенор Матео Фалчер са звездите на оперната гала „Пучини завинаги“, посветена на 120 години от рождението на великия композитор. Най-обичаните арии и дуети ще звучат под палката на известния диригент Томас Рьоснер.

Мила Михова, Себастиан Кнауер

Само преди няколко месеца Мила Михова партнира на суперзвездата на операта Брин Терфел. Нейният професионален път е белязан от уроците на майка ѝ Дарина Такова и Лукреция Меса – експерт по метода Voice Craft. Мила, която пее и в Италия, Испания и Германия, стипендиантка е на фондация „Райна Кабаиванска“ към НБУ и на фондация „Борис Христов“ за Оперното студио в Националната академия „Санта Чечилия“ в Рим.

Матео Фалчер е възпитаник на миланската консерватория „Джузепе Верди“, Академията за млади певци към Ла Скала в Милано, както и на Академията „Родолфо Челети“ в Мартина Франка. Дебютира през 2010 г. в „Тайният брак“ на Чимароза, следват покани от различни оперни театри в Италия, където пее централни роли.

Сцената на брега на езерото разкрива спираща дъха гледка към водната шир, а Hyatt Regency Pravets Resort изкушава още и с изискани ресторанти, божествен СПА комплекс и професионално голф игрище.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

__________________________________
Запазете място за това специално приключение на hyattregencypravetsresort.com

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Защо Шайло изтри името на Брат Пит
Децата на известни родители неминуемо живеят под светлините на прожекторите. Дори, ако...
Read More
0 replies on “Класа и класика: Pravets Art Nights 2024”