Преоткриване на дивото

Лятото е свършило, отпуските са използвани, а ваканционното настроение е прибрано в гардероба до другата година. Ако изобщо мислим за почивка, тя е свързана със ски и сняг. Но следващото лято изобщо не е толкова далече и нищо не пречи да го планувате отсега. Липсват ви идеи? Елате с нас из някои от най-хубавите къмпинги в Европа!

Les Cabanes de Fontaine-Châtel

Франция, Нормандия, департамент Сен-Маритим

Харесвате природата, но не харесвате спането на твърда земя? Les Cabanes de Fontaine-Châtel в Североизточна Нормандия издига къмпингуването на друго ниво, при това съвсем буквално. Десетте дървени къщички, построени в короните на широколистните дървета, изглеждат като сбъдната детска мечта. Дори закуската ви ще бъде сервирана с помощта на асансьор. По-смелите могат да нощуват и да се любуват на гледката на височина 12 метра, а за семействата с деца са бунгалата, разположени на по-скромните 4 метра височина. Към всяко има химическа тоалетна, така че няма да ви се налага да се спускате по въжените стълби през нощта. На земята, разбира се, има и традиционна баня с тоалетна. Почувствайте се като Тарзан, докато се придвижвате по въжените мостове и алпийските  тролеи сред гъстата широколистна гора, населена с разнообразен дивеч. Естествено, задължително условие е да нямате фобия от височини.

Cornish Tipi Holidays & Camping

Великобритания, Корнуол, Порт Айзък

Cornish Tipi Holidays & Camping се намира в Корнуол, един от най-красивите провинциални райони на Англия. Създаден е през 1996 г. и предлага настаняване в индиански къщички типи дълго преди да бъде измислен терминът „глемпинг“. И наистина, тук сякаш времето е спряло – няма Wi-Fi, няма разплащане с карти, само природа, далече от шума и технологиите. А природата е като излязла от картина – къмпингът е разположен край изумрудените води на езеро, сред папрати и вековни гори. Има и парцели за къмпингуване, ако предпочитате собствена палатка. Осигурени са бани и душове за всички, а в свободното от интернет време може да се разхождате с лодка по езерото, да ловите пъстърва, да бродите из горите и поляните или да отскочите до живописното градче Порт Айзък, което вероятно познавате от някои английски филми – британската провинция в най-добрия ѝ вид.

Eco Camping Glavotok

Хърватия, остров Крък

Ако предпочитате морето, защо не се насочите към Далматинското крайбрежие? Eco Camping Glavotok, разположен на хърватския остров Крък, предлага преживяване, много близко до представите за рая. Настаняването е в напълно обзаведени семейни вили и мобилни бунгала с гледка към съседния остров Крес. Има и зона за палатки и каравани. На разположение на къмпингуващите са бани, просторен ресторант, в който се сервират морски деликатеси, плажен бар и басейн. Наблизо е селцето Главоток с интересен францискански манастир, има и три плажа, покрити със ситни камъчета. Спокойствието и красивите гледки са гарантирани, а как ще прекарвате времето си, зависи от вас – с книга край басейна, гмуркане в кристалните води на Адриатическо море или разглеждане на околните забележителности. Ако природната идилия ви омръзне, може да отскочите до град Риека на континента.

Spread the love
More from Дона Делова
Тъмната половина
Имаше едно време в живота ми двама мъже. Единият беше сладък, мил...
Read More
0 replies on “Преоткриване на дивото”