Хелтихак – протеин в кафето

Дженифър Анистън е една от жените, за които възрастта е просто число. Каква е тайната й, от години се питат всички в Холивуд. Актрисата обаче пробутва стандартните: балансирано хранен, спорт, достатъчно вода… разбира се, някоя и друга процедура.

Видео в нейния инстаграм профил обаче издаде, че актрисата е привържаничка и на един от последните писъци в здравословното хранене – приемане на протеин с кафето. Според диетолозите тази комбинация е особено подходяща за хората, които се опитват да свалят излишните килограми. Те препоръчват да консумираме по този начин кафето си преди закуската, за да намалим калорийния прием. Така още в началото на деня си набавяме нужната доза протеин, което според множество проучвания значително намаля чувството ни за глад по-късно през деня.

Това са страхотни новини за хората, които не обичат да закусват, веднага след ставането, и за тези, които тренират рано сутрин. Най-добрият вариант е, ако първо изпием кафето си с протеин, после тренираме, а 30 минути по-късно хапнем закуска, в която да се съдържа значително количество протеини.

Според диетолозите комбинацията между кафе и протеин има т.нар. анаболен ефект. Но не бързайте да се стряскате от името – това означава просто, че по-лесно тялото ви ще се възстановява от натоварвания и едновременно с това ще сте заредени с много енергия.

Някои добавят и масло или ги, за допълнителен източник на енергия и нутриенти, но ако целта ви е да отслабнете, ви препоръчваме да пропуснете тази съставка. Вместо това просто разбъркайте кафето с протеина, като внимавате да не е твърде горещо, защото това ще направи сместа неравна и с бучки. И му се насладете както прави Джен. Една от тайните й вече е разкрита.

Spread the love
More from Надя Костова
Ели Димитрова: Балет с хвърчило
Битката със страховете отвежда кайтсърфистката Ели Димитрова към призванието й да язди...
Read More
0 replies on “Хелтихак – протеин в кафето”