Рецепти за любов

Текст Дона Делова Фотография iStock

Храната и любовта открай време вървят ръка за ръка. Не само защото и двете са наслада за сетивата, а и защото на определени храни се приписва магическото свойство да събуждат желание за любов. Това са така наречените афродизиаци, носещи името си от богинята на любовта Афродита.

През вековете различни храни са се окичвали със славата на афродизиак, като нерядко тя се е дължала на визуалната им прилика с гениталии – например аспержите и мидите. Днес учените нямат еднозначно становище по въпроса има ли пряка връзка между храната и либидото. И все пак се счита, че храни като морските дарове, джинджифила, чесъна, целината, босилека, нара, лютите чушки, ванилията и шоколада увеличават сексуалното желание.

Със сигурност обаче това, което пали любовта, е приготвянето на храна за любим човек. Не просто за засищане, а като прелюдия към друг вид удоволствия. Не е нужно да прекарвате целия ден в кухнята, напротив – пазете силите си за спалнята. Пригответе нещо простичко и леко, което може да се яде и с пръсти. После запалете свещи, пуснете музика и сервирайте. На масата или направо в леглото – както ви харесва.

Spread the love
Публикувано от
Още от admin

Ясен Атанасов: Просветлен след пълно объркване

Мие чаши и прави бургери, преди да се развихри на сцената, където...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.