Настръхване за лека нощ

Снимка: Ан Хатауей за Shiseido

Събития, пътувания, партита и сватби се завръщат на хоризонта и искаме да сме готови. Тази зима разчитаме на японската мъдрост на Shiseido и на динамичния пояс при отпусната кожа, последната иновация в линията Vital Perfection

Повдигане и стягане на кожата, а оттук и предефиниране контурите на лицето. Възможно ли е? Краткият отговор е да. Shiseido променя правилата на играта, а и какво мога да очаквам от марка с над 150-годишна история, ако не бюти хайку? „Докарай ме до пилоерекция, за да запази лицето ми първоначалната си форма.“ Привлякох ли вниманието ви? Но да карам по ред. Защо пада ябълката? Защото съществува сила, която я привлича към земята. В света има само един начин за победа на гравитацията – полет в Космоса. Точно безуспешните ми опити за намиране на скафандър да ме сринат психически, и – хоп, като във филмите на сцената излиза Той на бял кон. Какъв принц? Говоря за нощния концентрат от линията Vital Perfection. Разбира се, малко преувеличавам. Не е страшно, че вече не изглеждам на 30, а и това не се очаква от мен, но ми се иска да разгърна докрай потенциала на кожата си. Концепцията на Shiseido за суперсилата от бъдещето, разбирайте LiftDefine Radiance Night Concentrate, който да използвам сега, за да се наслаждавам на мечтания живот утре, ми импонира.

Алиса в Огледалния свят

Първоначално вниманието ми привлича новият глобален посланик на линията Vital Perfection Ан Хатауей. За начало, честито! Shiseido има такава невероятна история и наследство. Веднага свързвам няколко неща с ослепителната актриса и едно от тях е – не, не тази неповторима усмивка или буйна коса, а порцелановата ѝ, почти лишена от пори кожа. Преди бях убедена, че е дело на кохортата визажисти, следващи Ан преди всяка поява на червения килим. Като бюти редактор съм наясно, че няма пряк път към истинска гола кожа, безупречна и след 40. Партньорството на Shiseido с носителката на „Оскар“ и модна икона, участвала в такива цитирани класики като „Дневниците на принцесата“ и „Дяволът носи Прада“, не само кара всички да говорят за витално съвършенство, но и преобръща мнението ми на 180 градуса.

Работата не е толкова в противопоставяне на диктатурата на ейджизма (изповядващите мантрата self-love ще ме разберат), колкото в посланието „потенциалът няма възраст“. Какво по-хубаво от честване на вътрешната красота, озарена от радостта от всеки следващ етап на живота? Самата Бяла кралица (филмографията на Ан не ми излиза от ума) споделя личния си опит: „Притеснително е, че понякога годините се оказват пречка за развитие. Предпочитам да ги празнувам, защото са подарък. Вълнуваща привилегия е да остарявам и да научавам повече за себе си.“ Доколкото схващам, съвършенството в разбиранията на новото лице на Shiseido е отключване на нови възможности за разгръщане потенциала на кожата. Ние сме тези, които го активират, защото той е вътре в нас. Браво, момиче! Подкрепям позицията ти: „Кожата е наследството ви. Ако се отнасяте към него с любов, грижа и уважение, то ще изплаща дивиденти през целия ви живот.“ От себе си бих добавила единствено: в зрелостта има сила, глем и сексапил. И то защото ми писна от ухажване на Gen Z и фокусиране върху външния вид. Ехо, ние сме тук! Жените след 40 не изчезват.

Пилоерекция: какво, кога и защо

Сигурно ви се е случвало да настръхнете в отговор на допир, студ или силни емоции (страх, сексуална възбуда, ярост, възхищение…). Несъзнателният рефлекс е дело на симпатиковата нервна система, която задейства малки мускулчета в основата на космените фоликули, наречени arrector pili (от латински – повдигач на косъм). При свиване те изправят ствола на космите в позиция, близка до прав ъгъл спрямо повърхността на кожата. Научното наименование на ефекта е пилоерекция. За нас физиологичният процес губи първоначалното си значение в процеса на еволюция, но за косматите ни приятели е оригинална пухкава „жилетка“, която сгрява и пази от евентуална заплаха. Само се шегувам. Но естественият механизъм ме кара да се замисля. След като пилоерекцията повдига кожата, в състояние ли е да противодейства на отпускането на лицевите контури, един от най-отличителните (и мразени) признаци на стареене. Нещо прищраква в уми ми, докато осъзнавам, че „повдигачите“ са динамична опора за кожата. Сещайки се далеч преди мен, учените от Shiseido пренаписват бъдещето на кожата. Откритието заслужено е наградено на конгреса на Международната федерация на дружествата на козметичните химици. На това му казвам добре свършена работа.

„Опитвам се да инвестирам в кожата си – казва Ан Хатауей, докато навлиза в петото си десетилетие. – Забелязах по жените в семейството ми, че един ден тя ще се грижи за мен, ако днес аз се грижа за нея”

Динамичен пояс

Харесвам Shiseido не само заради ценностите на японската култура, а и заради страстта, която влага във всяко начинание. Вълнуващо е да видите как марката е успяла да бъде там, където е, без да загуби нищо от своя характер, идентичност и ценности: благосъстояние на кожата и душата, холистичен подход и пионерски иновации. Както винаги, красивите умове вдигат летвата високо, поставяйки на първо място изследванията в създаването на авангардни формули. Eдинствената по рода си 4D-digital skin технология за заснемане потвърждава ролята на мускулчетата arrector pili за функционалната поддръжка на кожата.

Компютърен анализ доказва, че при притискане зрялата кожа губи форма равномерно за разлика от младата. За създаването на научната теория, наречена динамичен пояс, допринася и друго наблюдение. С годините намалява не само броят на arrector pili, но и действието на антигравитационната система на кожата. В основата на LiftDefine Radiance Night Concentrate, последна стъпка след нощния крем, е новаторската технология LiftDynamic 4D. Докато екстракт от женско биле видимо предефинира овала, трио естествени съставки подпомага естествената регенерация в малките часове на деня. Грижа за подсилване функциите на динамичния пояс и подобряване тонуса на кожата в областта на брадичката има специфичен масаж, позициониращ мускулните клетки. В добавка обгръщащата текстура максимизира антиейдж ефекта.

P.S. И тъй като едва ли ще ми се случи да се кача на сцената на Dolby Theatre в Лос Анджелис, искам да благодаря на Shiseido за Оскара за най-добра иновация на годината във формата на нощния концентрат Vital Perfection. Идеята да подаря потенциал на себе си и да облажа кожата с разгръщането му в хармония с естествените процеси е блестяща. И аз като Ан Хатауей не обичам думата баланс. Възприемам я като поредната задача в списъка. За разлика от хармонията, която ме кара да чувствам всичко на една и съща дължина на вълната.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Дим за душата
Министерството на здравеопазването предупреждава: тютюнопушенето е вредно за здравето. Дори да сте...
Read More
0 replies on “Настръхване за лека нощ”