Продукти:
¼ ч.ч. зехтин
1 кг телешко, нарязано на кубчета
2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
2 ч.ч. нарязан лук
2 сладки картофа
2 малки консерви нарязани домати
3 стръка мащерка
2 стръка розмарин
кубче телешки бульон
4 ч.ч. замразен зелен фасул
2 ч.ч. царевица от консерва
50 г черен шоколад
3 с.л. сварено кафе
Приготвяне:
В голяма тенджера загрейте зехтина и запържете овкусеното със сол и пипер месо. Извадете го и запържете лука и нарязания на кубчета сладък картоф. Пасирайте доматите заедно със сока.
Върнете месото в тенджерата, добавете доматите, стръковете мащерка и розмарин, бульона, долейте вода до желаната гъстота. Сложете капак и варете на слаб огън до почти пълното сваряване на месото и картофите. Добавете зеления фасул и варете още 20 мин. Накрая изсипете царевицата, шоколада и кафето и бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 260
въглехидрати – 22 г
мазнини – 10 г
протеини – 19 г