Продукти:
1 с.л. зехтин
1 малка глава лук
1 зелена чушка
2 моркова
1 скилидка чесън
450 мл доматен сок
450 г нарязани домати от консерва
1 ч. бяло вино
1 дафинов лист
½ ч.л. риган
¼ ч.л. босилек
сол
черен пипер
350 г филе от сьомга
250 г почистени скариди
Приготвяне:
В голяма тенджера загрейте зехтина. Задушете нарязаните лук, чушка, моркови и чесън до омекване. Сипете доматения сок, доматите, виното и подправките, долейте вода до желаната гъстота. Захлупете тенджерата и варете 30 мин.
Прибавете към супата нарязаната риба и скаридите. Варете още 10-15 мин до готовност.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 213
въглехидрати – 12 г
мазнини – 9 г
протеини – 18 г
Spread the love