Бебешки пети

Лятото си отиде, но това не означава да спрете да се грижите за стъпалата си. На какво да обърнете внимание, за да останат възможно най-дълго в идеално състояние

Класически или апаратен педикюр

Определено вторият. „Сухият“ апаратен педикюр премахва само излишното, тоест мъртвата част от кожата, като „живата“ остава незасегната. Площта на електрическата фреза е малка и с нея се обработват само грубите участъци за разлика от рендето, с което се шлифова влажната кожа при класическия педикюр с накисване. „Бебешки петички” може да постигнете и с Foot Repair Enzymatic Peel Off на Ericson Laboratoire, който комбинира три вида ексфолиация: ензимна, киселинна и механична. Последната е за сметка на силициеви частици и оризова пудра. В добавка масло от карите и Д-пантенол омекотяват и възстановяват кожата. 

Хидратация и подхранване

Независимо от сезона. Сухата кожа на петите и пръстите придава на стъпалата неподдържан вид. Ускорявайки регенерацията, Skin Food Body Butter на Weleda е масло за всеки случай: сухота, напуквания, груби кутикули. Една от най-добрите в бюти индустрията, универсалната формула е биомиметична, тоест имитира нуждите на кожата. Сашетата с еднократни маски за крака (приличат на текстилни чорапи) са незаменими между посещенията при педикюрист също като маската за лице между посещенията при козметик. Импрегнирани с овлажняващи и подхранващи съставки, „чорапчетата” за няколко минути освежават педикюра. Наред с подобряване на загрубялата и суха кожа Camomile Foot Mask на IDC Institute предотвратява и лошата миризма на краката.

Не пренебрегвайте покритието

За да удължите живота на лака, който често се лющи при контакт с пясъка и камъчетата, помолете педикюристката да нанесе дебел слой суперлъскав топлак. По подобие на лака за мебели покритието защитава цвета от избледняване, не му дава да изгуби блясъка си и го прави по-траен.  Благодарение на лекото си покритие прозрачният лак Good Luck Charm For Love на eseence е идеален и като топлак върху други цветни лакове. Добре е да оставите ноктите да „подишат” между две лакирания поне 3 дни.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Свобода Сидерова
Златното момиче
Всичко, което блести, е злато. От пръски метал до стратегически петна от...
Read More
0 replies on “Бебешки пети”