Започва националното турне на лауреати на Благородна Танева и GENESIS ORCHESTRA

турне

Началото на турнето е на 24 октомври под диригентството на маестро Йордан Камджалов. Организирано е от фондация „Йордан Камджалов“ и е посветено на 40-годишния юбилей на Благородна Танева – един от най-известните и международно признати преподаватели по цигулка.

Тя се занимава с педагогическа дейност от 1982-а и за този период нейни ученици са спечелили над 800 награди от национални и международни конкурси. Свирили са в едни от най-престижните зали в света, многократно са били солисти на камерни и симфонични оркестри у нас и в чужбина, участвали са в редица телевизионни и радио предавания. Най-талантливите развиват успешна солова дейност и заемат концертмайсторски места в известни европейски оркестри, преподават в елитни училища в Европа и Америка.

В турнето ще участват четирима изявени солисти с международна известност – Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Гергана Гергова и Цветомир Цанков, както и настоящи възпитаници на Благородна Танева от от Нациолното музикално училище „Любомир Пипков“. Турнето ще започне на 24.10 от Стара Загора и ще завърши в Пловдив. Вижте всички дати и вземете своя билет от тук:

24.10 – Стара Загора
25.10 – Плевен
26.10 – София
27.10 – Габрово
28.10 – Пловдив

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Калоян Радоев: Рядка хубост и добро сърце
Воден от максимата, че “по-тежка от спомена е само забравата българска”, внукът...
Read More
0 replies on “Започва националното турне на лауреати на Благородна Танева и GENESIS ORCHESTRA”