Борис Илиев: Нямам време

Борис Илиев е самопродуциращ се изпълнител със собствен лейбъл – BB71 Production Studio. Понякога издава през своя канал песни и на други певци – като Нора Караиванова, Expose, които не могат да наберат „заветните лайкове“ в машината на времето YouTube, от тази машина обаче вече зависи животът на всеки музикант.

Като бивш спортист Борис знае силата на човешкия дух и това го кара да върви напред по пътя, който е избрал.  Той създава няколко песни и видеоклипове към тях – баладата „За теб“, „Аз или ти“ е реализирана с Александър Славчев и Цвети Маринова от дует Expose. През февруари излезе парчето „Нямам време“, дует с Прея. Песента е по текст на Иван Йорданов-Чери, автор и на музиката, и на аранжимента.

Тази година Борис Илиев ще събира тракове, за да ги включи в свой дебютен албум. Всички ще са с авторска музика, негова и на утвърдени български имена в жанра.

В днешно време е много трудно един млад и неналожен артист на свободна практика да оцелее. Борис споделя: „Трудно е, много е трудно от гледна точка на това, че единствените ми приходи от музика са от участия. И от подкрепата от НФК, които на два пъти ми помагат финансово при осъществяване на проектите ми „Аз или ти“ и „Нямам време“. Големи концерти освен Графа и Любо Киров в поп музиката никой не прави, дори Васил Найденов.” Борис споделя, че 90% от артистите правят повече клубни концерти, отколкото на голяма сцена.

Професионално той записва и издава музика от 2016-а, но пее от 16-годишен. Бил е музикално дете, но не е имало кой да обърне внимание на това, докато той сам не го направил. Правел си записи на касетите на баща си, които е съсипвал многократно. Съжалява, че родителите му не са го ориентирали и не са го записали никъде, за да му дадат тласък да се занимава по-сериозно с някакъв инструмент. Убеден, че песента е неговото призвание и ще прави само това, той се учи мимоходом – от приятели музиканти, завършили музикална академия, които се занимават от 20 години с музика.

За първи път Борис излиза на сцената на клуб „Библиотеката“ на 18 години в София заедно с Георги Дюлгеров и Стефан Илчев, които често пеят там. В началото работи с групи, но все още е плах и няма хъс. Чак когато става на 28, започва да се приема за певец, а на 30 прави първата си авторска песен и тогава започва да се запознава с повече хора, да работи в клубове с лайф музика. Така се завърта колелото. Анжело Асенов и Expose му подават ръка, за което им е изключително благодарен.

Много хора са го питали защо не участва в някой формат като „Гласът на България“ и той отговаря, че тези формати са за млади хора, които не познават абсолютно никого, а искат да пеят.

Борис си има репетиционна, където музицира и репетира сам или с колеги. Пее изцяло българка музика на своите участия – на Орлин Горанов, Орлин Павлов, Любо Киров, Графа, Васил Найденов, Миро, любимите му български певци. Музикантите, които го вдъхновяват, са Васил Найденов, Любо, Мария Илиева, която му е близка приятелка, Белослава, Графа.

„Ако мога, бих пял само балади – само лирична музика, въпреки че аудиторията иска и по-бърза танцувална музика“, споделя Борис. Мечтата му е да направи един ден Unplugged концерт само с бавна музика.

Spread the love
Tags from the story
More from Вида Пиронкова
Стилияна Узунова, живописец и гримьор
Срещаме ви с една изключителна жена – артист до мозъка на костите...
Read More
0 replies on “Борис Илиев: Нямам време”