Пилешки кюфтета по флорентински

Продукти:

2 яйца

300 г замразен спанак

½ ч.ч. галета

¼ ч.ч. настърган пармезан

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

сол

черен пипер

500 г пилешка кайма

За соса:

250 г печурки

2 ч.л. зехтин

1 малка консерва нарязани домати

1 ч.ч. доматен сос

1 скилидка чесън

1 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

Приготвяне:

В голяма купа разбъркайте разбитите яйца, размразения спанак, галетата, пармезана, настърганите лук и чесън. Добавете каймата, овкусете със сол и пипер и я омесете добре. Оформете малки кюфтенца и ги изпечете във фурната.

Задушете в зехтина нарязаните печурки до омекване. Добавете останалите продукти за соса и варете на слаб огън до сгъстяване – около 10 мин. Сервирайте кюфтетата със соса.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 303

въглехидрати – 31 г

мазнини – 12 г

протеини – 22 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Бихте ли носили това?
Бавно и неусетно предпазните маски се превърнаха в част от живота ни....
Read More
0 replies on “Пилешки кюфтета по флорентински”