Продукти:
2 яйца
300 г замразен спанак
½ ч.ч. галета
¼ ч.ч. настърган пармезан
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
500 г пилешка кайма
За соса:
250 г печурки
2 ч.л. зехтин
1 малка консерва нарязани домати
1 ч.ч. доматен сос
1 скилидка чесън
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
Приготвяне:
В голяма купа разбъркайте разбитите яйца, размразения спанак, галетата, пармезана, настърганите лук и чесън. Добавете каймата, овкусете със сол и пипер и я омесете добре. Оформете малки кюфтенца и ги изпечете във фурната.
Задушете в зехтина нарязаните печурки до омекване. Добавете останалите продукти за соса и варете на слаб огън до сгъстяване – около 10 мин. Сервирайте кюфтетата със соса.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 303
въглехидрати – 31 г
мазнини – 12 г
протеини – 22 г