Жизел и Том Брейди: Една (почти) идеална любов

Брак от разстояние, съмнения, различни религии – какво раздели тази съвършено красива и хармонична двойка? Отговорите търсим в следващите редове

След 16 години заедно една от най-красивите двойки в шоубизнеса сложи край на връзката си. Този октомври Жизел Бюндхен и Том Брейди обявиха, че се развеждат, а спекулациите по темата са от изневяра до постоянни скандали по темите как и къде да живеят след края на кариерата на спортиста. Вероятно това напрежение скоро ще се пренесе и в съда в битка за подялба на авоарите и правата над наследниците им, макар двойката да се опитва да запази добрия тон в името на децата си. Засега 9-годишната Вивиан и 12-годишният  Бенджамин са основно под грижите на майка си, която неведнъж е намеквала, че е изоставила кариерата си в името на семейството и на подкрепата, която е оказвала на съпруга си в похода му към върха. Дали обаче днес не съжалява за тази своя жертва?

Уредена среща

По питие с приятели някъде в средата на декември 2006 г. – тя тъкмо е приключила дългогодишна връзка с холивудската звезда Леонардо ди Каприо, той – страстна любов с красавица от телевизията. Среща на сляпо, уредена от техни близки, променя веднъж завинаги живота им.

„Още щом видях тези сини очи, си казах – влюбен съм. Точно така действа Жизел, как да не потънеш в този поглед“, споделя първите си трепети Том. Бъдещата му съпруга също признава, че е впечатлена, щом го вижда, и не може да повярва, че е сам.

„Приятелите ми бяха решили, че трябва на всяка цена да ми намерят гадже след последната ми връзка. Имах три срещи на сляпо и Том беше третата. Предишните пъти излизах на вечеря и не се получи. Този път исках да не ми се налага да прекарам час и половина в нечия компания, ако не е моето момче“, разказва своята част от историята Бюндхен.

Желанието на близките да я зарадват с нов мъж в живота й никак не е необичайно. Периодът е особено болезнен и труден за блондинката. След шест години в прегръдките на Лео ди Каприо двамата се разделят точно когато всички очакват да има сватба. Ударът по Жизел е голям, тя вече мечтае за семейство – многолюдно и здраво като това, в което е израснала. Възпитана в патриархални традиции, не може да приеме отхвърлянето. Нежеланието на актьора да поеме сериозен ангажимент и да има деца я огорчава жестоко. А обсесията на медиите и феновете от темата за тяхната приключила любов я довежда до нервен срив. След години Жизел ще признае, че е спяла трудно, била е под постоянно напрежение и дори е имала моменти на силна тревожност, която почти я е довела до лудост. Диагнозата й днес не е толкова екзотична – паник атаки, състояние, от което страдат все повече хора. По това време обаче са малцина тези, които могат да разберат положението й и неразположенията й се третират като някакъв каприз.

„Започнах саморазрушителна битка със себе си. Алкохол, цигари, работа до последен дъх – исках да се доведа до положение, в което да не изпитвам нищо. Правех всичко възможно, за да не мисля за нещастията си”, ще признае тя.

Макар социалното й положение да я превръща в особено атрактивна плячка, тя избира да се затвори в себе си и да не излиза с мъже. Вярва, че някъде там е нейната сродна душа. И наистина я среща.

„В мига, в който видях Том, знаех, че е правилният. Когато се срещнахме за по питие, той ми се усмихна и първата ми мисъл беше – това е най-пленителната усмивка, която съм виждала. Това е от онези моменти, които не искаш да свършат. Оттогава до днес няма и един ден, в който не сме говорили”, разказва моделът.

Разбира се, двамата не бързат да се появят публично, но папараците не спят. Първите им снимки съвпадат с момента, когато футболистът научава, че ще става баща за първи път. И майката не е Жизел…

Възходи и падения

Новината за бременността на бившата му приятелка Бриджит Мойнахан, известна у нас с второстепенната си роля в сериала „Сексът и градът”, сварва всички неподготвени. Том не иска да се връща при нея, а отношенията му с Жизел са твърде крехки. Дали ще понесат този удар?

Оказва се, че тази шега на съдбата скрепява връзката между модела и футболиста. Бюндхен подкрепя Брейди в последвалите споразумения с Бриджит, до него е, когато трябва да взема решения за бъдещето на сина си Джак. Том не иска момчето да живее с усещането, че е нежелано. Отгледан в католическо семейство, което следва традициите, Брейди настоява да даде най-доброто за детето си, дори в тези заплетени обстоятелства. Настоява да го гледа колкото може по-често, а в това отново първата помощ идва от Жизел, която с нежна грижа подпомага да се съхрани връзката между баща и син.

„Това беше най-кошмарният период в живота ми. Тъкмо бях поела въздух след предишните си преживявания, отново целият ми свят се сгромоляса”, ще напише топмоделът в биографията си след години.

Жизел приема малкия Джак с отворено сърце и е готова да е негова втора майка, без да изпитва някакви резерви към положението си. Естествено, медиите отново не спират да я заливат с всички теории, но този път на своя страна бразилката има цялата подкрепа на мъжа си.

През следващите няколко години Том и Жизел са топновина, където и да се появят. Красиви, успешни и заредени с много позитивност, те са идеал за двойка. А скоро и за семейство. За разлика от вечно бягащия от брак Лео Брейди не иска да изпусне жената на живота си. След две години заедно той пада на коляно и й предлага брак.

„Беше точно след неговата операция, след като няколко месеца лекуваше травма на коляното. Когато го видях да пада на него и да иска ръката ми, изтръпнах – не, не, бързо ставай, какво мислиш, че правиш! Започнах да му викам да се изправи, преди да осъзная, че иска да ми предложи. Целият апартамент беше със запалени свещи и разпръснати листенца от рози, но аз помня точно това как падна на болното си коляно, за да поиска ръката ми”, разказва пред Vogue красавицата. И, разбира се, без колебание се съгласява двамата да се венчаят. Първо на съвсем малка церемония през февруари 2009 г., която организират за 10 дни, а след това и в къщата на модела в Коста Рика през април. На нея са поканени едва 25 души.

„Това е много лично събитие, само за нас двамата. Не мисля, че решението кой да присъства на него трябва да е повод за коментари. Важно е само аз и съпругата ми да сме спокойни и доволни от него”, рязко отговаря на пресата Том, когато го питат защо избира тайна сватба.

Любов или магия

Макар да няма никакви съмнения за хармонията в семейството, пресата често любопитства как две толкова успешни личности съвместяват работата, стила си на живот и възгледите си. Жизел неведнъж признава, че докато съпругът й е католик, самата тя изповядва доста ексцентрични възгледи за религията.

„Съпругата ми има изключителна интуиция и сякаш предвижда какво ще се случи”, признава футболната звезда и разказва как половинката му е направила олтар със снимки на децата му, за да усеща винаги, че го подкрепят.

„Нося в себе си тези камъчета – за защита, за изцеление, имам и специална огърлица, с която да казвам мантри за благополучие”, споделя още той.

Ритуалите в живота на двойката обаче не спират тук. Жизел се увлича от веганството и макар да позволява на семейството си да се храни с животински храни, налага правило винаги преди това да отправят молитва към животното, дало своя живот, за да захрани техния.

„Тя се увлича по астрология, окултизъм, природни магии и наистина ги прилага в ежедневието си. За мнозина това е странно, но близките й приемат тази ексцентричност и се съобразяват с нея”, обясняват близки до семейството.

А Том дори има доказателства, че гадателските способности на половинката му не са плод на самовнушения. През годините тя неведнъж му разкрива какъв ще е развоят на някоя футболна среща и дали ще се увенчае с успех или ще завърши със загуба.

„Така се научих да я слушам внимателно, когато ми говори как ще се развие някой мач. Съветите й често се оказваха решаващи за всичко”, обяснява футболистът с признателност към Бюндхен, която го подкрепя в кариерата му.

Защо обаче изведнъж магията помежду им секва? След почти 16 години заедно Жизел и Том сякаш са се отчуждили, а нито успехите на футболиста, нито отдадеността на модела помагат това да се преодолее.

За първоизточник на проблемите им близки до двойката посочват желанието на Брейди да продължи кариерата си, макар и вече да няма професионален контракт. На 45 години той не иска да спира със спорта и все по-ожесточено се бори за мястото си на терена. Това никак не радва неговата половинка, която осъзнава опасността във всеки момент любимият й да се окаже в безпомощно състояние.

„Американският футбол не е спорт за слабаци. В него има много жестоко единоборство, тежки травми и нерядко увреждания. Дълголетие като това, което има Том, е изключителна рядкост, а рисковете, които поема, не са оправдани”, посочват близки до семейството.

Това е и основната линия на конфликта между съпрузите. След толкова години притеснения и стрес покрай неговите опасни занимания топмоделът иска най-накрая да събере семейството си на едно място и да се радва на живота. Брейди обаче отново поставя своите нужди пред тези на Бюндхен.

„Тя се надяваше, че след като приключи последния му договор, ще се свърши с този номадски живот и постоянна смяна на домовете им. Жизел сложи край на кариерата си, докато беше на върха, за да осигури стабилност за децата. Но сякаш Том не е готов да направи компромис и да последва примера й. А това я наскърби много”, допълват още източниците.

Амбиция в комбинация с криза на средната възраст – това обяснение за поведението на футболиста звучи съвсем логично. Точно то обаче му коства семейното щастие. А дали си струва, е въпрос, на който тепърва ще трябва да си отговори…

Spread the love
More from Надя Костова
Лов на пингвини и пълнено пиле с кюфтета
Фотографът Иглика Трифонова разказва за приключението Антарктида, което променя животи Иглика Трифонова...
Read More
0 replies on “Жизел и Том Брейди: Една (почти) идеална любов”