Калоян Иванов – морски капитан на дансинга

Фотография / bTV

„Емануела има много добре координирано тяло. Има хубави линии на краката и на ръцете. Но си изигра зле картите”, споделя танцьорът, който смени две партньорки в Dancing Stars и сега ще се дипломира като капитан на кораб

Отпадане в началото на звездна надпревара е удар по самочувствието на спортиста. Да се случи два пъти един след друг в конкуренция с неговите ученици, може съвсем да го закопае. Това обаче не важи за танцьора от Dancing Stars Калоян Иванов. Усмихнат, позитивен и оптимистичен, той гледа към бъдещето с игривост.

Фотография / bTV

„Аз съм на 40 години и съм най-възрастен между всички професионалисти в шоуто. Някои от тях даже съм ги тренирал. Повечето треньори заради голямото си его се страхуват ученикът им да не ги настигне и да ги надмине. Но не и аз. Ще се радвам дори само 1% от моите възпитаници да преподават и да продължат линията ми“, споделя Калоян дни след поредното си отпадане от развлекателното шоу.

Ситуацията му е прецедент – още след първия лайф въпреки подкрепата на журито той и партньорката му Боряна Баташова са изпратени вкъщи. Завръщането му след няколко седмици в тандем с друга звездна участничка – Емануела, също не се радва на голяма зрителска подкрепа. И двете не минават без напрежение. В първия случай заради прекалено прибързаното решение на публиката, която не е видяла потенциала на професионалиста. При втория заради неразбирателство с фолкпевицата, която го обвинява за слабото си класиране.

„Човек трябва да е сигурен в себе си и в собствените си възможности. Да отпадна още първата седмица, за мен беше шок, защото съм печелил последния сезон през 2014 г. година с Албена Денкова. През 2013 г. с Елен Колева също участвах и стигнахме до финал. Това ми е трето участие. Елен също не беше лека партньорка, но си правехме взаимно поддръжки. Проблемът е, че тези звезди не са готови да ти се доверят на 100%“, не крие разочарованието си той. Подчертава, че е научил урока си – да търси удоволствието не в резултатите, а в личното си удовлетворение. Него открива във възможността да си припомни заряда от ежеседмичния лайф и дори с шега подчертава, че ако го викнат трети път за смяна, ще откаже.

Фотография / bTV

„Исках да покажа Емануела, която може да танцува, и в една по-готина светлина. Тя има много добре координирано тяло, движи се добре. Има хубави линии на краката и на ръцете. Танците ни бяха на много прилично ниво и като оценки, и като сложност. Тя просто си изигра по най-неподходящия начин картите. Но е разбираемо – натоварването за звездите не е малко и съм сигурен, че когато се съгласяват да участват, не го осъзнават”, резюмира Калоян. Той е доволен, че е заслужил високата оценка на колегите си в журито, а и има възможност да се фокусира над друга задача, която години наред отлага – образованието си.

Роден в Бургас, Калоян е възпитаник на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов в града. Профилът му е корабоводене и след дипломирането си продължава същата специалност в университета. „Учил съм 10 години за капитан, но в крайна сметка така и не се качих на кораб. Морето не можа да ме привлече. Танците бяха по-силни. Понеже не успях да завърша, тази година възобнових студентските си права и ми предстои държавен изпит. Надявам се това лято да се дипломирам. Заради самата диплома, а може някой ден да си купя лодка или яхта“, разкрива мечтите си Калоян.

Сред тях са да има собствен клуб и собствена зала, а в изявата си в Dancing stars открива възможност да привлече последователи. Още повече че между всички професионални състезатели в риалитито той е единственият квалифициран и сертифициран съдия по спортни танци. Съдийствал е за най-големите и престижни турнири в Англия. А в личен план? Със съпругата му вече имат своя мечтан дом в Храбрино, в полите на Родопите, и отглеждат две кучета, две котки и своя син Дарио, роден преди 4 години.

„Искаме да имаме и момиченце. И да не спираме да вярваме“, казва Калоян, който знае как да печели и да губи с усмивка.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Рада Цанкова: Комуникацията чрез езика е само 10%
Художничката Рада Цанкова живее и работи в Париж, където е завършила Висше...
Read More
0 replies on “Калоян Иванов – морски капитан на дансинга”