Картофени ветрила

Продукти:

8 картофа

½ ч.ч. разтопено масло

2 ч.л. сол

по 2 с.л. нарязани пресен лук, салвия и мащерка

2/3 ч.ч. настърган чедър

½ ч.л. черен пипер

1/3 ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

Включете фурната на 220 градуса. С остър нож нарежете картофите на тънки напречни резени, но без да срязвате до края. Подредете ги в тава. Разбъркайте маслото със солта и пипера и поръсете картофите. Печете ги около 50-55 мин.

В купичка разбъркайте сиренето с подправките. Разпределете сместа върху картофите и печете още 5 мин, докато сиренето се разтопи.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 318

въглехидрати – 39 г

мазнини -15 г

протеини – 8 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Дивата магия

текст Цветина Рангелова Книгата „Дива магия“ от Дану Форест прилича на скрита...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.