Продукти:
8 картофа
½ ч.ч. разтопено масло
2 ч.л. сол
по 2 с.л. нарязани пресен лук, салвия и мащерка
2/3 ч.ч. настърган чедър
½ ч.л. черен пипер
1/3 ч.ч. настърган пармезан
Приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. С остър нож нарежете картофите на тънки напречни резени, но без да срязвате до края. Подредете ги в тава. Разбъркайте маслото със солта и пипера и поръсете картофите. Печете ги около 50-55 мин.
В купичка разбъркайте сиренето с подправките. Разпределете сместа върху картофите и печете още 5 мин, докато сиренето се разтопи.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 318
въглехидрати – 39 г
мазнини -15 г
протеини – 8 г
Spread the love