Картофени ветрила

Продукти:

8 картофа

½ ч.ч. разтопено масло

2 ч.л. сол

по 2 с.л. нарязани пресен лук, салвия и мащерка

2/3 ч.ч. настърган чедър

½ ч.л. черен пипер

1/3 ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

Включете фурната на 220 градуса. С остър нож нарежете картофите на тънки напречни резени, но без да срязвате до края. Подредете ги в тава. Разбъркайте маслото със солта и пипера и поръсете картофите. Печете ги около 50-55 мин.

В купичка разбъркайте сиренето с подправките. Разпределете сместа върху картофите и печете още 5 мин, докато сиренето се разтопи.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 318

въглехидрати – 39 г

мазнини -15 г

протеини – 8 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Колко скъп е пръстенът на Шарапова
Любовта не се измерва с пари. Щастието не е в скъпите вещи....
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *