Копривена супа

Продукти:

1 с.л. зехтин

1 глава лук

1 морков

1 стрък праз

1 голям картоф

кубче зеленчуков бульон

400 г коприва

50 г масло

50 мл течна сметана

сол

черен пипер

Приготвяне:

Задушете в зехтина нарязаните лук, морков, праз и картоф за 10 мин. Налейте литър вода, добавете бульончето и варете, докато зеленчуците омекнат. Прибавете копривата, варете още 1-2 мин и пасирайте супата. Овкусете я със сол и пипер, добавете маслото и сметаната. Сервирайте супата, поръсена с капки зехтин.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 358

въглехидрати – 20 г

мазнини – 19 г

протеини – 27

Spread the love
More from divamagazine.bg
Графиня Мари дьо Тили, която преподава етикет, но не го спазва
Текст Магдалена Гигова Как трябва да се обличате, когато корените на рода...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *