Копривена супа

Продукти:

1 с.л. зехтин

1 глава лук

1 морков

1 стрък праз

1 голям картоф

кубче зеленчуков бульон

400 г коприва

50 г масло

50 мл течна сметана

сол

черен пипер

Приготвяне:

Задушете в зехтина нарязаните лук, морков, праз и картоф за 10 мин. Налейте литър вода, добавете бульончето и варете, докато зеленчуците омекнат. Прибавете копривата, варете още 1-2 мин и пасирайте супата. Овкусете я със сол и пипер, добавете маслото и сметаната. Сервирайте супата, поръсена с капки зехтин.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 358

въглехидрати – 20 г

мазнини – 19 г

протеини – 27

Spread the love
More from divamagazine.bg
Дъщерята на Пол Уокър победи рака
Медоу Уокър, дъщерята на покойния Пол Уокър, е боец като баща си....
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *