Продукти:
1 голям патладжан
1 малка глава лук
6 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
2 ч.ч. заквасена сметана
4 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер
щипка пушен пипер, по желание
магданоз
Приготвяне:
Нарежете патладжана на едри парчета, сложете го в намазнена тава заедно с нарязаните лук и чесън. Поръсете със зехтина и изпечете в предварително загрята на 200 С фурна до омекване.
Щом зеленчуците изстинат, пасирайте ги в блендер. Прехвърлете пюрето в купа и го разбъркайте със сметаната, лимоновия сок, солта, черния пипер и пушения пипер. Сервирайте салатата поръсена с магданоз.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 144
въглехидрати – 10 г
мазнини – 10 г
протеини – 6 г