Михаела Маринова: Винаги съм себе си

Тя е само на 22 години, но звездата й вече грее високо и може да се похвали с армия от фенове. През тази година на предизвикателства за всички Михаела пусна на пазара първия си самостоятелен албум. И с право е горда от това

Михаела Маринова е едно от големите открития на музикалните формати у нас. Звездата й изгрява през 2014 година, когато е на сцената на X Factor и на финала пее в дует с Джеймс Артър. Тогава е само на 16 години, но зад гърба си има здрава работа на музикалното поприще. Още на 4 пее в детска вокална школа, а на 6 родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. Свири на тях и до днес. Печели конкурси за млади таланти в България и чужбина. Завършва средното си образование с профил „Поп и джаз пеене“ в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017-а е горда студентка в специалност „Музикално-сценична режисура“ на  Музикалната академия. Другата страна на професионалния живот на Михаела включва озвучаване на анимации – може да сте чували звънкия й глас сред „Аристокотките“, „Смелата Ваяна“ или „Мечето Падингтън“.

Тази година е по-специална за Михаела, защото на бял свят се появява дебютният й албум. След двукратно отлагане заради пандемията в началото на октомври Михаела излезе на сцената на Sofia Live Club заедно с някои от най-добрите български музиканти, за да представи своята „Стъпка напред“. „Всеки, който има желание да опознае Михаела по специален начин, трябва да чуе музиката ѝ“, казва тя и споделя всичко за музиката си и извън нея. Например каква е, когато никой не я гледа.

Какво е чувството да си една от най-младите и горещи звезди в България?

Чувствам се най-вече благодарна за огромната подкрепа от страна на семейството, екипа ми и публиката – без тях нямаше да успея да постигна всичко до този момент. Изключително щастлива съм, защото винаги съм мечтала не само да създавам музика, но и да имам възможността да я споделям с хората. Това е най-големият подарък за мен!

Как се промениха нещата за теб през последните години?

Станах по-уверена – с всяко стъпване на сцената се чувствам все по-комфортно, все едно съм вкъщи. Като човек не съм се променила. Мечтите ми са същите, просто ги следвам и ги реализирам.

На какво се дължи успехът ти? И какво те насочи към музиката?

Към музиката ме е насочила Майката природа. Родителите ми са открили потенциал у мен още когато съм била много малка и са решили, че ще направят максималното, за да ми помогнат да го развия. Освен на тях успехът ми се дължи и на изключително много труд, търпение и съдбоносната ми среща с правилните хора в правилното време – екипа на Вирджиния Рекърдс.

Какво ти липсва най-много от началото и от времето на X Factor?

Не усещам никаква липса за отминалите времена. Чувствам се изключително щастлива всеки ден. Сега даже е по-хубаво! Целият извървян път до момента беше дълъг, труден, но много интересен и обогатяващ. Знам, че тепърва ми предстои още.

Какво ще кажеш на онези, които още не са чули албума ти, а трябва?

Всеки, който има желание да опознае Михаела по специален начин, трябва да чуе музиката ѝ. В нея ще открие наистина близък приятел, емоционално създание, както и отражението на нейната душа.

Кой е твоят образец за перфектна песен? Ти самата перфекционист ли си?

Аз съм жесток перфекционист и това понякога ме убива. За мен това дали една песен е перфектна зависи от гледната точка. Критериите са ужасно много, но за мен образец са песните на Селин Дион и Тина Търнър.

Имаш ли си специален инструмент или любимо музикално място?

Имам си, и то два – пиано и цигулка. И на двата мога да свиря, и двата са част от израстването ми като артист. А любимото ми музикално място е музикалният кът вкъщи, където се намират тези два инструмента заедно с всичките ми отличия и награди, печелени през годините.

Кой е ключът към добрата музика и добрата песен?

На първо място трябва да си истински. Обичам да правя музиката, която чувствам, а не по шаблон или спрямо конкретен стереотип.

Коя е песента или композицията, която би искала да запишеш?

В момента я творя на пианото си.

Кой е най-добрият албум,създаван някога?

Доста сложен въпрос. Ако трябва да избирам един, бих казала Courage на Селин Дион, който излезе през 2019 година.

Каква искаше да станеш като пораснеш, каква беше детската ти мечта?

Все още не мога да повярвам, че сбъдвам в момента най-голямата си мечта, и то толкова млада.

Ако днес можеше да се родиш като всеки друг човек, чий живот би избрала?

Бих си избрала същия живот със същите родители! В тези неща няма случайности, те се случват с причина.

Каква си, когато никой не те гледа?

Аз съм себе си постоянно, когато ме гледате и когато не ме. Винаги много емоционална, обичлива и изживяваща случките около мен.

Кои са трите места, които искаш да посетиш, преди да умреш?

Искам да обиколя целия свят! Човек живее и учи истински, когато пътува, така че се надявам да мога да видя възможно най-много кътчета от красивата ни земя.

Какъв би бил животът ти без музика?

Не мога да си представя живота без музиката. Нямаше да бъда себе си в светлината, в която ме виждате и чувате.

Каква е твоята дефиниция за успех?

Удовлетворение в професионален и в личен план, или по-точно… успехът се крие в баланса!

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Изчезналата крипто кралица
Историята на доктор Ружа Игнатова – жената, която измами света, разказана в...
Read More
0 replies on “Михаела Маринова: Винаги съм себе си”