Натали – жената, която избяга от Ален Делон

Classify-French-Actress-Nathalie-Delon-AnthroScape.jpg

На 79-годишна възраст вчера сутринта в 11 часа френско време актрисата Натали Делон напусна този свят. В последните й часове до нея са били членовете на семейството й, което обяви тъжната новина. Именно роднините на Натали издадоха за пресата, че тя е имала рак, който се е развил и е отнел живота й много бързо.

Единствената съпруга на неустоимия Ален Делон и майка на сина му Антъни бе считана за една от най-красивите жени на френското кино. Самият той я превръща звезда, след като двамата се снимат във филма „Самураят“ през 1967 година. Успехът на лентата е и моментът, в който семейството изживява своята криза. Натали осъзнава, че Ален никога няма да се промени и ще е все същият женкар. С това решава да сложи край на отношенията им, отношения започнали и развили се като една модерна френска приказка.

Любовната им история започва през към края на 1962 г. в парижки нощен клуб. Ален вече е голямо име в киното и годеник на Роми Шнайдер. Натали е само на 21 години, с развод зад гърба си и дъщеря на крехките си плещи. Чаровната блондинка тъкмо е пристигнала във френската столица, след като е приключила брака си и е загърбила живота в провинцията. Ален е всичко, за което може да мечтае.

Отношенията им бързо стават сериозни и Ален е принуден да се разкрие пред мамената годеница Роми Шнайдер. След две години с Натали се женят тайно в кметството на малко градче в покрайнините на Париж с двама свидетели. Булката е в напреднала бременност и не иска да се вдига шум около събитието. Всички замесени трябва да пазят тайната им, докато младоженците не напуснат страната. Правят го в посока Холивуд, където Делон има ангажимент в киното, а Натали спокойно може да очаква месеците до раждането на сина им Антъни.

Година по-късно с вече пораснало бебе Делон се връщат в Париж. Тук започва и онази част от съвместния им живот, която става причина за раздялата. Натали подозира изневерите на съпруга си, но е французойка до мозъка на костите си и смята, че те няма да й повлияят.

„Бях много наивна. Той ми изневеряваше, но не и аз“, казва Делон.

Сянката на съмненията й е, че той още е влюбен в Шнайдер и че двамата поддържат отношения.

„Ален никога не ми говореше за нея, но от време на време виждах тъгата в неговите очи…“ ще каже след време мамената съпруга.

Решена да не живее в измама, през 1968 г. подава документи за развод. Отново в интервю ще признае, че е оставила всичко зад гърба си в този момент. „Всичко оставих зад себе си, когато го напуснах. Тръгнах си със сина си и гледачката“. Датата на развода им е вписана като 14 февруари 1969 г. Доста символично и иронично.

През следващите години Натали ще се посвети на киното, което й носи изненадващо голяма слава и успехи. През 70-те и началото на 80-те тя работи над известните си филми и събира тълпи почитатели. Пак тогава около името й се завъртят имената на ухажори като Ричърд Бъртън и Еди Фишър (бащата на Кари Фишър). Госпожа Делон обаче не повтаря брака си. Все пак е била единствената съпруга на Ален Делон, кой може да го наследи?

Макар и приключили отношенията си с напрежение, в годините Ален и Натали успяват да се помирят и да изградят приятелска връзка. Синът им Антъни дори публикува тяхна обща снимка през декември.

Spread the love
More from Надя Костова
Седрик Гроле – висшата мода на сладкарството
„Искам да запазя традициите на френските десерти, но да ги подобря с...
Read More
0 replies on “Натали – жената, която избяга от Ален Делон”