Power Up на AC/DC и още няколко техни парчета

След като се оттеглиха през 2014 година и преживяха няколко лоши години, които сложиха на кантар съществуването им като група, AC/DC се завръщат с нов албум, който може да се слуша онлайн и една от промоциите за него, които направиха 2020-а по-поносима.

През 2014-а един от основателите на AC/DC Малкълм Йънг се оттегля от групата, заради деменция, а три години по-късно почина. По-късно стана ясно, че вокалистът Брайън Джонсън е изпитвал проблеми със слуха и в едно свое интервю той заяви, че понякога дори не е чувал китарите на сцената. Това води и до негово оттегляне и започването на експериментално лечение.

За феновете на AC/DC 2014-а беше лоша година и изгледите за завръщане на бандата не бяха големи. Но още през лятото на 2020 групата обяви, че отново работи в състава, който познаваме.

Като част от промоцията на новия албум плакатът с музикантите беше прожектиран върху някои от най-големите забележителности на Лондон като катедралата „Св. Павел“, Мраморната арка и галерията „Тейт“. На него Ангъс Йънг е в задължителната си ученическа униформа, а вокалистът Брайън Джонсън е с обичайния каскет.

Power Up излезе през ноември и групата обяви, че е посветен на паметта на Малкълм Йънг.

Ние ви предлагаме едно парче от Power Up и няколко класики от AC/DC, които ще ви припомнят защо обичаме тази група. Новият албум може да откриете тук и на всички стрийминг платформи.

А сега е време за музика:

Realize от новия им албум Power Up
„T.N.T.“ е песен, издадена през 1975 г. , взета от австралийския им албум T.N.T. и международната версия на High Voltage. Издадена е като сингъл през 1976 година и е написан от Бон Скот, Ангъс Йънг и Малкълм Йънг. Парчето достигна 19-то място в класацията за сингли на австралийския Kent Music Report. А заглавието на песента е препратка към експлозивния химикал TNT.
Парчето е част от третият студиен албум на групата – Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Албумът е трети за родната им Австралия и втори в Европа през 1976 г., като в САЩ излиза едва през 1981 г., повече от една година след смъртта на първоначалния вокал на групата – Бон Скот. Често, когато групата свири песен на концерти Бон Скот представя Problem child, като китариста Ангъс Йънг.
„Whole Lotta Rosie“ е осмата и последна песен от четвъртия австралийски албум на групата, Let There Be Rock, издаден в Австралия през март 1977 г., и написана от Ангъл Малкълм Йън и Бон Скот. Това е и осмата и последна песен в международната версия на албума, издадена през юни същата година.
Spread the love
More from divamagazine.bg
Цветът на 2021
Декември е особено вълнуващ за тези от нас, които обичат цветовете в...
Read More
0 replies on “Power Up на AC/DC и още няколко техни парчета”