Секс в бъдеще време

Времената се менят, сексуалните практики също

Няма какво да се лъжем – днес не правим секс така, както са го правили нашите баби и дядовци. Дори порасналите ни деца не го правят така, както ние на техните години. И това е нормално – трендове и моди има във всяка сфера на живота и няма причина да подминат толкова важна част от него като секса. Разбира се, не е нужно модата да се следва сляпо, но винаги е добре човек да е информиран и да следи накъде се движи светът, а може да открие и нещо изненадващо за себе си. Кои са трендовете в секса за последните години? Нека ги видим.
ASMR и аудио порно
Чували ли сте за АСМР (ASMR) или мозъчен оргазъм? Не, не става дума за секс, а за удоволствие в най-чиста форма. АСМР (автономна сензорна меридианна реакция) се определя като специфично приятно чувство на изтръпване на главата, врата, гърба и/или крайниците, което човек усеща в резултат на различни визуални, слухови, тактилни, обонятелни или когнитивни стимулации. В интернет вече има много клипове на хора, които шепнат, докосват различни повърхности или драскат с нокти микрофона, произвеждайки галещи ухото звучи. Усещането е да настръхнеш от удоволствие, буквално – мозъкът произвежда хормони на щастието, тялото се отпуска, умът се успокоява. Все едно лежите в скута на някого, който си играе с косата ви.
А сега си представете този глас как шепне мръсотии и добавя към сензорното удоволствие и сексуално. Аудио порното добива все по-голяма популярност, тъй като оставя по-голямо пространство на въображението, по-еротично, фино и нюансирано е. В случая възбуждащ фактор е не само говоренето, но и звуците от правене на секс – тежко дишане, стонове, пляскане…. каквото още ви подскаже въображението.
Как да го направите:
Говоренето на мръсотии в леглото не е нещо ново, но прошепването им с галещ глас може да издигне преживяването на друго ниво. Когато сте разделени, си изпращайте записи, на които шепнете фантазиите си, за да създадете очакване.
Менстурбация
Не, няма правописна грешка. Учените (пък и опитът) отдавна са установили, че оргазмите облекчават болките по време на цикъл. Как става това? По време на оргазъм се освобождават т.н. хормони на щастието – допамин, окситоцин и норадреналин. Тези хормони предизвикват чувство на блаженство, което изтиква болката на заден план – ефект, който може да продължи до един час след кулминацията. Освен това се увеличава притокът на кръв към матката, което също помага за облекчаване на болката от менструалните контракции. Не е нужно да изисквате от партньора си такова „лечение“ – голяма част от хората се потрисат от мисълта за секс по време на цикъл. Вместо това вземете благополучието си в собствените си ръце (буквално).
Как да го направите:
Експериментирайте с различни пози и намерете най-комфортната и щадящата, която би донесла облекчение на болките. Ако предпочитате по хигиенни съображения да не докосвате влагалището, насочете се към други зони – клитор, лабии, анус, зърна. Вибриращите секс играчки вършат чудеса.
Устойчиви секс играчки
Биоразградими, захранвани със слънчева енергия, 100% рециклируеми секс играчки вече са на разположение на потребителите с екологично съзнание. Макар и по-бавно, темата за климатичната криза оказа влияние и върху този пазар – някои компании засаждат дърво при всеки закупен продукт, други използват рециклирани материали или произвеждат вибратори, зареждащи се на слънце. Както се казва, „правете любов, а не пластмаса“.
Как да го направите:
Не е необходимо да си издялате дилдо от дърво, освен това има и други начини да се погрижите за природата, но ако държите да сте устойчиви от-до, може да се поразровите – на пазара вече има секс играчки, изработени от биолен, биоразградима биопластмаса. Все пак да напомня, че няма нищо по-био и по-устойчиво от ръцете ви.
Мъжко удоволствие без табута
По традиция се смята, че секс играчките са предназначени основно за жени, но тези представи се променят. Донякъде освободени от бремето на „токсичната мъжественост“, мъжете се чувстват по-уверени да изследват сексуалността си с различни техники като масаж на простатата, еджинг (задържане на ръба на оргазма), оргазъм чрез стимулация на френулума. Тази тенденция идва от гей културата и се прехвърля и върху хетеро мъжете.
Как да го направите:
В леглото няма място за срам и неудобство. Помогнете на партньора си да изследва неизследвани територии и експериментирайте с нови техники. Казват например, че оргазмите, предизвикани от стимулация на френулума, са така разтърсващи, както женските. За простатата си знаете.
Високи технологии и биомимикрия
Секс играчките достигат нови висоти в изпълнение на заветната цел – по-големи, по-силни и по-пълни оргазми. Звуковата технология, която се използва при електрическите четки за зъби, вече намира място и при секс играчките. Звуковите вълни стимулират много по-голяма площ от тялото от стандартните вибрации и по този начин удоволствието не е ограничено само върху вулвата или главичката на пениса. Те извличат вълните на удоволствието от цялото тяло и водят до много по-продължителна и изпълваща кулминация. Биомимикрията пък е друга технология, която имитира движенията на части от тялото – пръсти, уста, език.
Как да го направите:
Ако сте експериментатори по дух, може да потърсите най-новото поколение вибратори, които се движат самостоятелно и използват биомимикрия, за да ви осигурят разтърсващ двоен оргазъм – клиторен и вагинален.
Връзки от разстояние
Секс играчките с дистанционно управление съществуват от 90-те години на миналия век, но продажбите им скочиха по време на ковид пандемията. Благодарение на тях двойките, разделени от карантина или по други причини, успяват да поддържат активен сексуален живот, като добавят фиически аспект към виртуалния секс.
Как да го направите:
Обяснено на прост език, партньорът ви със специално приложение на телефона си контролира от разстояние вашата секс играчка. Може би „дистанционно управление“ и „интимност“ звучи като оксиморон, но всъщност може да добави нови и неподозирани нюанси към играта на съблазняване – например елемент на доминация/подчинение или пък на изненада (представете си само да ви изненадат, докато сте в офиса или в градския транспорт).
„Перверзното“ е новото нормално
Слава богу, все повече табута и бариери падат и неортодоксалните сексуални практики, концепции и фантазии излизат на светло. Това засяга на само секса, но и установява нови нива на комуникация, доверие и близост между партньорите, освен това ролевите игри може да ви помогнат да разрешите някои свои вътрешни конфликти или да опознаете себе си по-добре. BDSM практиките например може да открият цял един нов свят пред вас.
Как да го направите:
Не се самоограничавайте в рамките на „традиционното“ и не се страхувайте да изследвате сексуалността си, независимо дали самостоятелно или с партньор. Говорете открито за нещата, които ви харесват – дори в началото да са шокиращи за партньора ви, те може да ви помогнат да изградите близост и интимност, каквато не сте имали преди.

Spread the love
Tags from the story
More from Дона Делова
Голямото замесване
Видовете брашно на пазара и как да ги използваме, за да сме...
Read More
0 replies on “Секс в бъдеще време”