Сьомга с портокали и джинджифил

Продукти:

750 г филе от сьомга

1 с.л. настъргана портокалова кора

2 с.л. настърган джинджифил

1 с.л. горчица

1 скилидка чесън

1/3 ч.ч. портокалов сок

3 с.л. зехтин

морска сол

черен пипер

Приготвяне:

В купичка разбъркайте портокаловата кора и сок, джинджифила, счукания чесън, горчицата и 1 с.л. от зехтина.

Сложете рибата в найлонов плик, изсипете вътре маринатата и оставете да се маринова поне 1 час.

Включете фурната да загрява на опция „грил“. Сложете сьомгата в тавичка заедно с маринатата, поръсете със зехтин, морска сол и пипер. Печете около 15 мин., докато направи хрупкава коричка.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 291

въглехидрати – 7 г

мазнини – 16 г

протеини – 29 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

15 мисли на Андре Токев

Шеф Андре Токев не се нуждае от представяне – кратката му визитка...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ