Как да намерите идеалния коледен подарък в последния момент?

Каквото и да прави човек, щом Коледа наближи, рано или късно се стига до подаръците. А подаръците са сложно нещо! Човек трябва да бъде оригинален и практичен едновременно, да покаже лично отношение и специално внимание, но да се вмести и в планиран бюджет. На кого подарява? Какво? Ще му хареса ли? – вечните въпроси щом започне коледната истерия.

Една от любимите максими на младото поколение днес е, че подаръците трябва да се ползват, но и да се помнят. Затова и новата генерация от активни млади хора предпочита да подарява преживявания, а не вещи. А едно от любимите преживявания на повечето от нас (и тях) са… добрите истории.

Книгите са на трето място сред най-популярните подаръци, когато говорим за празници и рождени дни, а преживявания свързани с книги са на второ, победени единствено и само от пътуванията. Но кое точно заглавие да изберете? Дали пък човекът няма вече да го е чел? Или пък да не му допадне? И как да изберете само една от толкова много добри възможности? Ще успеете ли да купите подаръка навреме?

Storytel има отговор на всички тези въпроси със своята „библиотека“ от над 500 000 аудио и е-книги, включително 5000 заглавия, на български език. С подарък – абонамент за платформата вие предоставяте огромен избор от жанрове и автори за всеки вкус, за различните настроения и моменти. Класика, криминалета и хоръри, любовни романи, поезия, детска литература, биографии, бестселъри за самоусъвършенстване, личностно и професионално развитие – просто не можете да сбъркате, защото всеки ще намери по нещо за себе си. Допълнителен плюс е, че платформата предлага и нови, модерни формати като хитови аудиосериали, подкасти на различни теми, както и оригинално съдържание, което не е достъпно другаде.

А най-хубавото е, че заедно с абонамента подарявате и най-ценния бонус – време, защото аудиокнигите се комбинират с различни занимания, където и да сте. Можете да ги слушате на мобилния си телефон, докато пътувате в колата и градския транспорт, във влака, самолета, на лифта в планината и на шезлонга на плажа. Докато готвите, докато спортувате,  когато пазарувате или чакате. С кафето и дори, когато другите около вас спят.

И още една добра новина – през декември от Storytel са подготвили специални празнични условия*, от които можете да се възползвате. И то без обикаляне, опашки и напрежение, дори в последния момент – с няколко клика за няколко минути.

Ако пък искате ефектен и личен завършек към подаръка, добавете картичка със списък препоръчани от вас заглавия за цялата нова година. Ето и няколко идеи:

Януари

Шерлок Холмс, Антъни Хоровиц (чете Калин Врачански) Ако обичатедетективи, то няма по-подходящ момент от началото на годината, за да се потопите в новите приключения на най-известния сред тях. Холмс се завръща с нови приключения в дългоочакваната първа част от трилогията „Преди Шерлок“.  Аудиокнигата ни среща и с други обичани герои на Артър Конан Дойл, като д-р Уотсън, г-жа Хъдсън и инспектор Лестрейд. Те обаче са пренесени 40 години напред във времето, във въображаемото бъдеще на Лондон, който е разтресен от пандемии, унищожаване на околната среда, война и хаос.

Февруари

Мамник, Васил Попов (чете Владимир Пенев) „Мамник“ неслучайно е най-слушаното заглавие сред аудиосериалите на платформата. Комбинираща в себе си фентъзи и хорър, фолклор и мистика, историята ще ви държи будни, докато дните са къси, а нощите дълги. А ако после имате нужда от още, може да минете към следващата творба на Васил Попов – „Пермафрост“.

Март

Поредицата за Хари Потър, Дж. К. Роулинг (чете Силвия Петкова) Изследване показва, че на всеки пет минути някъде по света едно дете отворя и започва да чете Хари Потър. А сега можете да проверите и как звучи на български.

Април

1984, Джордж Оруел (четат Йоана Темелкова, Светломир Радев, Владимир Михайлов)   Класиката на Джордж Оруел е едно от най-слушаните заглавия в Storytel и заради майсторството на автора, но и защото темите засегнати в една от най-известните антиутопии в света са актуални и днес.

Май

Лейди Гергана, Цветелина Цветкова (чете Цветелина Цветкова) Май месец носи усещане за пролет и мирише на предстоящо лято. Идеален момент да се посмеете с приключенията на Лейди Гергана – една истинска дама от Северозападна България, която разбира от всичко. А начинът, по който авторката Цветелина Цветкова чете собствения си текст (със задължителния диалект), ще направи преживяването още по-добро. 

Юни

12 правила за живота, Джордан Питърсън (чете Даниел Цочев) Хората или обичат или мразят Джордан Питърсън. Неотстъпчив и дори радикален на моменти, той направи фурор с идването си у нас и независимо в кой от двата лагера сте, неговите 12 правила за живота са модерната психология, с която човек е хубаво да се запознае, защото един ден те могат да му бъдат от полза.

Юли

Биографията на Арнолд Шварценегер, Зов за завръщане (чете Антоан Петров)  Историята на Арнолд Шварценегер е сбъдната американска мечта и вдъхновение за мнозина. Терминаторът разказва открито и със самоирония за пътя на момчето от малкото австрийско градче до върховете в спорта, шоубизнеса и политиката в САЩ.

Август

Записки от Шато Лакрот (чете Богдана Трифонова) Ако още не сте попадали на тази семейна епохална история за една българка и нейните чуждестранни роднини, август месец е идеалното време за това. Смешна до разплакване и нелепа по всички правила на нелепото, това е история, която ще направи лятната ваканция още по-весела.

Септември

Глюкозната революция, Джеси Инчауспе (чете Христина Ибришимова) Опирайки се на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени схващания, Джеси Инчауспе запознава читателите с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето. Десет прости съвета са помогнали на хора със здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си.

Октомври

Времеубежище, Георги Господинов (чете Владимир Пенев) Награда „Букър“, блестящи рецензии и хиляди фенове по цял свят. Дори да сте чели тази книга, която съчетава  в себе си утопия, социална драма, коментар към обществото и малко магически реализъм, ви предлагаме да я чуете в ново преживяване с гласа на Владо Пенев.

Ноември

Подсъзнанието може всичко, Джон Кехоу  (чете Сотир Мелев) Постигналата феноменален успех по целия свят книга на Джон Кехоу отново е на български в обновено и допълнено издание. Независимо каква е основната цел в живота ви, можете да я постигнете – само трябва да използвате Силата на мисълта, както учи Кехоу. Това е по-скоро практика, не философия, отработени техники, които според автора гарантират сигурни успехи.

Декември

Коледна песен, Чарлз Дикенс (чете Виктор Танев)

Празничните дни винаги са точното време да се върнем към една от най-популярните и класически коледни истории по цял свят, любима на мнозина малки и пораснали деца. Тя разказва за възрастния вече Скрудж, пословичен със своето скъперничество и неучтиво отношение към всички. Любов и грижа са две непознати за него думи, но е време всичко това да се промени. Тайнствени духове го посещават в навечерието на празника, за да му припомнят кое е истински важно да се цени в живота.

*През декември нови или неактивни клиенти Storytel предлага абонамент за първия месец само за 2 лева. Годишният пък е с 30% намаление и ще ви струва общо 109 лева. Същите са и условията, ако решите да купите подаръчен ваучер за годишен абонамент за някого. Ваучерите имат вариант и за 1, 3 и 6 месеца.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Наоми по бански и на 50
Каквото и да се каже за Наоми Кембъл ще бледнее пред наистина...
Read More
0 replies on “Как да намерите идеалния коледен подарък в последния момент?”