Супа от печени зеленчуци

Продукти:

4 сладки картофа

8 едри моркова

6 средно големи корена пащърнак

2 глави лук

6 скилидки чесън

¼ чаша олио

2 л пилешки бульон

1 ч.ч. течна сметана

щипка сол

щипка черен пипер

магданоз и салвия за украса

Приготвяне:

Обелете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета. Поръсете ги с олиото и ги изпечете в предварително загрята на 200 С фурна до омекване.

Прехвърлете изпечените зеленчуци в тенджера, добавете бульона и сметаната, овкусете със сол и пипер и варете 10-15 мин. Пасирайте супата, сервирайте я поръсена с нарязаните магданоз и салвия.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 240

въглехидрати – 43 г

мазнини – 6 г

протеини – 6 г

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Аудиокниги – умната инвестиция на Black Friday
Ако шопинг офертите ви заливат отвсякъде, но тази година сте решили да...
Read More
0 replies on “Супа от печени зеленчуци”