Продукти:
4 сладки картофа
8 едри моркова
6 средно големи корена пащърнак
2 глави лук
6 скилидки чесън
¼ чаша олио
2 л пилешки бульон
1 ч.ч. течна сметана
щипка сол
щипка черен пипер
магданоз и салвия за украса
Приготвяне:
Обелете зеленчуците и ги нарежете на едри парчета. Поръсете ги с олиото и ги изпечете в предварително загрята на 200 С фурна до омекване.
Прехвърлете изпечените зеленчуци в тенджера, добавете бульона и сметаната, овкусете със сол и пипер и варете 10-15 мин. Пасирайте супата, сервирайте я поръсена с нарязаните магданоз и салвия.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 240
въглехидрати – 43 г
мазнини – 6 г
протеини – 6 г