Сатирата Triangle of Sadness е големият победител в Кан

Шведският провокатор – режисьорът Рубен Йостлунд за втори път грабна „Златна палма“ на тазгодишния фестивал в Кан.

Triangle of Sadness или „Триъгълник на тъгата“ – кръстен на зоната, която трябва да се образува между веждите на моделите при престореното им свръхсериозно изражение по време на ревюта в социалните мрежи – разказва историята на катастрофално пътуване с луксозен круизен кораб, чийто капитан, в ролята е Уди Харелсън, е алкохолизиран марксист, който не може да търпи компанията на заможните си пасажери.

Triangle of Sadness

Круизът завършва по неочакван начин, който показва, че оцеляването на пасажерите не зависи от всички онези повърхностни неща, за които те милеят.

В историята основните действащи лица са двойка модели, които получават възможност за пътуването заради инфлуенсърска рекламна кампания в Instagram,  към тях се присъединяват източноевропейски олигарх, двойка възрастни британци и още хора, всеки от които дължи богатството си на занимания, които са повече повърхностни, по-малко благородни.

Това е втора „Златна палма“ за Рубен Йостлунд, който спечели наградата и през 2017-а за филма си „Квадратът“.

Второто място беше присъдено на два филма – Stars at Noon на френската режисьорка Клер Дени и Close на Лукас Донт.

Decision to Leave

Режисьорът Парк Чан Ук от Южна Корея спечели наградата за най-добър режисьор с филма си Decision to Leave. Най-добър актьор стана Сон Кан Хо за филма Broker, а актрисата Зар Амир Ебрахими спечели наградата за най-добра актриса за Holy Spider.

Наградата на журито в Кан беше присъдена на още два филма – „Eo“ на Йежи Сколимовски и „Le Otto Montagne“ на Феликс ван Грьонинген и Шарлоте Вандермеерш.

Том Круз и екипът на „Топ Гън: Маверик“ на премиера на филма в Кан

Почетна „Златна палма“ взеха Том Круз и Форест Уитакър.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Има ли конфликт между Уилям и Меган
На погребението на принц Филип принц Уилям и принц Хари показаха, че...
Read More
0 replies on “Сатирата Triangle of Sadness е големият победител в Кан”