Черен колан по китайски

С първия си ученик по китайски се среща на живо три месеца след като е започнал да учи. Уговарят се за половинчасов разговор. Когато един час след това двамата продължават да си говорят на китайски, Аншо вече е убеден, че държи в ръцете си наистина иновативен метод. В един ресторант събира кураж и се приближава до президента на най-голямата  телефонна компания в Испания Telefonica и успява да го убеди, че е създал впечатляваща методология. Два часа по-късно получава обаждане от директорката на департамент обучение в компанията, за да му уреди среща. Днес Аншо с усмивка разказва как в продължение на няколко дни се осмелява да отказва среща след среща просто защото в този момент няма готова дори презентация на продукта си. „В разговорите си споменавах за вицепрезидент, директор маркетинг и продажби, завеждащ пиар отдел. Това, което не споменавах, беше, че всичките тези длъжности изпълнявах аз, нямаше други хора във фирмата освен мен“, споделя Перес. Когато все пак срещата се състоява, четиридесет минути след началото от компанията му казват, че ще закупят „много голямо количество“ курсове за своите служители. Така те дават както сериозна финансова инжекция на бизнеса, така и достоверност и реклама, които се оказват решаващи. „Всичко това за 37 секунди смелост, когато реших да се приближа до масата на президента и да му се представя“, казва Аншо. Създадената през 2011 г. от него като единствен собственик и служител компания 8belts в началото расте средно с по 400-500% на година. Сега той има над сто служители. Курсът струва 200 евро на месец, а пакетът за една година – 1500 евро. Всеки може да прави безплатен тест на методологията в продължение на осем дни. От 8belts са толкова убедени в успеха, че обещават да върнат парите на всеки, който не успее да научи китайски разговорно за осем месеца. Казват, че досега нямат случай на рекламация. От Китай дори изпращат делегация, за да проверят как е възможно чужденец да преподава езика им с подобна успеваемост.

Когато успехът му вече е видим и за широката публика, Аншо Перес получава обаждане от най-голямото испанско издателство Planeta, за да разкаже историята си в книга. Без да се смята за писател или гуру, той решава да сподели мотивационните фрази и напътствия, които е събирал и прилагал през последните над десет години. „88-те стъпала на успеха“ е най-продаваната книга в Испания и чупи всички рекорди със 17 преиздавания и над 100 хиляди продадени бройки. Следват я още две книги: „88-те стъпала на щастливите хора“ и „Интелигентността на успеха“.

Аншо превръща рекордните продажби на първата си книга в социална кампания. Сто процента от печалбите от нея и процент от курсовете отиват за дом за деца със специални нужди в Китай.   

15-годишен Аншо Перес заминава за САЩ сам, убеден още тогава, че „съкровищата се намират вън от дома“ и че „ако искаш по-голяма награда, трябва да си готов да платиш по-голяма цена“. Върши всякаква неособено добре платена работа, за да се издържа по време на следването си. Един ден се представя в полицията и им казва, че имат нужда от преводач. Успява да ги убеди и скоро го наемат да превежда във Върховния съвет на щата Вирджиния, в Сената на САЩ и във ФБР по време на над две хиляди съдебни процеса. Аншо е симултанен преводач на Барак Обама по телевизията, когато печели изборите за президент. След завръщането си в Европа две години работи за ООН в Швейцария, докато продължава да учи. Днес има пет дипломи и е изнесъл над двеста конференции на пет континента. Той е също музикант, композитор, певец и актьор. От личен опит съветва хората да влагат в познание. Също да инвестират 10% от времето си в луди, дори абсурдни на пръв поглед неща. 

„Дори да не успееш да постигнеш утопията, не означава, че не трябва да я преследваш. Имах мечта да революционизирам методите за езиково обучение в света. Допреди няколко години щеше да ме е срам да го заявя на глас. Всички ми казваха, че съм луд“, казва Аншо. Успехът във всяка област той отдава на първо място на решимостта и вярата, че ще бъде постигнат. „Познавам богати и интелигентни хора, които са се провалили. Но не познавам нито един решителен човек, който се е провалил. За него постигането на целта се превръща в нещо задължително!“

До голяма степен с това са свързани и двете „най-свещени никога“ на Аншо Перес: никога не се подигравай на мечтите на другите и никога не позволявай да се подиграват с твоите.

anxoperez.com, 8belts.com

Spread the love
Tags from the story
,
Written By
More from admin
Зимна приказка с Луиза, Ивет и Бран
Бабата Плътно до Луиза е нейната майка Ивет Григорова. „И за мен...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *