Денина Мартин – без компромиси с материята

Фотография: Руслан Дечков

Да имаш собствена марка, е като да имаш дете – даваш всичко от себе си, за да расте и да се развива, казва успешната блогърка

Инфлуенсър, блогър, предприемач и майка на две малки деца са „титлите” на Денина Мартин. Камерата я обича, последователите ѝ постоянно растат, а позитивизмът ѝ е глътка свежест в забързаното дигитално ежедневие. Точно както и последната ѝ модна колекция, решена в свежи цветове, изчистени кройки и много женственост.

Фотография: Руслан Дечков

Денина, за пета година създаваш собствена колекция дрехи, кое те вдъхнови да поемеш по този път? Винаги съм носила любовта към модата в себе си. И като цяло към естетиката. След като натрупах известен опит в маркетинга и рекламата, реших да предизвикам себе си и да развия креативността си в тази посока. Моята половинка ме подкрепи и така заедно създадохме Denina Mа̀rtin Collection.

С какво искаше да допринесеш за модната среда у нас? Точно този стил, в който попадаме ние, липсваше на българския пазар. Спомням си как в началото моя близка приятелка ми каза, че стилистиката на дрехите ни не е характерна за българката. Знаех, че е така, но вярвах, че моделите ми ще се харесат и ще се оценят. Усетих го като предизвикателство и за мое щастие се оказа, че немалко жени припознават себе си в този стил на обличане.

Фотография: Руслан Дечков

Почитателите на марката ти несъмнено ще забележат промяна в стила на последната ти колекция – отново ходиш по линията от casual към класика, но този път като че ли има повече кокетност. Колекциите до голяма степен са отражение на мен самата и промените имат отношение към моята личностна еволюция. Една марка трябва да се променя в границите на собствената си идентичност, защото в противен случай би станала скучна. Колкото и различна да е всяка наша нова колекция, винаги има елемента на ретро вдъхновението в контекста на модерния свят и начин на живот. И тази не е изключение.

Какво те вдъхнови за тази колекция? Когато погледна моделите, в главата ми веднага изниква асоциацията със сериала Palm Royale. Най-интересното е, че започнахме подбора на платове и цялостното ù планиране още в края на миналото лято, когато дори не бях чувала за тази продукция. Тогава в главата ми се въртеше усещането за тропически стил, цветен, позитивен, с нотка ретро. Наскоро започнах да гледам сериала, стана ми толкова приятно заради асоциацията с точно този попкултурен момент и т.нар. Palm Beach Chic стил, който търсехме като краен резултат.

Фотография: Руслан Дечков

Кой е любимият ти модел в новата колекция? Трудно ми е да назова един, но обожавам разкроената рокля риза в бежов цвят, сетовете с къси панталонки и зелената минирокля на точки.

Кое първо те впечатлява в една дреха и с какво не правиш компромиси? В една дреха обикновено ме грабва някой женствен акцент или романтичен елемент, но на първо място материята. С нея не правя компромис.

Ако съкратим списъка ти с придобивки за лятото до три, какво ще остане в него? Разкроена рокля, чифт слънчеви очила и плетена чанта.

Фотография: Руслан Дечков

Устойчивостта е една от мисиите на марката ти. От самото зараждане на идеята за Denina Martin Collection искахме всичко, което правим, да е с мисъл към отпечатъка, който оставяме. Не вярвам в изрази като нулев отпечатък, но вярвам в добрите намерения и отговорното отношение. Използваме предимно естествени материи, а опаковките ни са разработени с мисъл за по-лесното им рециклиране. Стараем се да оптимизираме кроенето, така че отпадъчният материал да е контролирано по-малък, а съвсем скоро обявихме и партньорство с Tex Cycle. Те се ангажират със събирането и рециклирането на отпадъчния материал.

Какви са мечтите ти за Denina Martin Collection? Да имаш собствена марка, е като да имаш дете – даваш всичко от себе си, за да расте и да се развива, и искаш само най-хубавото за него. Мечтая да го видя как расте и се развива. Имам и огромно желание да отворим собствен бутик, вярвам, че е въпрос на време.

_________________________________________
Всички модели можете да намерите на www.shop.deninamartin.com

Spread the love
More from divamagazine.bg
Дейвид Ганди
Аполон на подиума, най-красивия модел в света и прочие определения може да...
Read More
0 replies on “Денина Мартин – без компромиси с материята”