DIVA! Home office

С известно закъснение новият брой на DIVA! вече е тук, готов да ви потопи в най-тъмните кътчета на живота.
Без да звучи преувеличено, това е най-тежкият брой, който целият ни екип е имал досега, и причината е съвсем банална – вирусът на 2020 г. Буквално дни преди да влезем в печа, един по един журналисти, редактори, графични дизайнери се оказахме с висока температура и категорични симптоми. И повярвайте ми, усещането никак не бива да се подценява.

Животът отдавна не е филтрирани снимки в социалните мрежи. Припомняме си го с един подробен преглед на биографията на Лейди Гага, за която подобно на мнозина 2020-а е период на сериозни промени. Нейният колега и на музикалната, и на актьорската сцена Джони Деп също имаше нелек път през последните години – от секссимвол до банкрутирал плейбой насилник с проблеми с алкохола. Сега опитва да върне контрола над кариерата си и явно му се получава. Разбира се, че талантът иска своята цена и нея плаща повелителят на абсурда Саша Барън Коен с постоянните скандали, в които попада. Неговият шантав Борат отново е тук, за да ни припомни колко глупаво изглеждаме, когато се поддаваме на предразсъдъците си. Този път обаче компания му прави и българската актриса Мария Бакалова, за която се надяваме, че ще слушаме все повече и повече през следващите години.


Говорейки за предразсъдъци, няма как да подминем провокацията на института за цветове Pantone, който пусна своя нов кървавочервен нюанс. Кръстиха го менструация в чест на онзи период в женския календар, изпълнен с толкова много тайни, мистерии и заклинания. И – да, в някои точки от света менструация все още е опасна и мръсна дума.
В рубриката за дебют ще се потопим в нежната загадъчна красота на актрисата Клементина Фърцова – едно име, което тепърва ще изявява своя талант на сцената. Превъплъщението й в Холи Голайтли в постановката „Закуска в Тифани“ под режисурата на Диана Добрева е поводът за срещата с нея. Друго откритие на тази странна за изкуството година е Деян Жеков. Очакваме с нетърпение да го видим като Христо Ботев в новия филм на Максим Генчев.
Писателката Деница Дилова също потъва в тъмната си страна, когато твори и използва познанията си за мистериите на картите за свое вдъхновение. Другото черпи от човешките взаимоотношения.

Колежката й Бланка Липинска, авторка на най-нашумелия еротичен роман на годината, също не се колебае да се потопи надълбоко в тъмните кътчета на желанията на душата. Любов, красота, грижа, пътешествия – макар и само виртуални, са друга неделима част от темите в този брой. Обръщаме ви специално внимание и на срещата ни с нутрициониста Надя Петрова, която споделя щедра доза съвети за добро здраве през настоящия грипен сезон. Уви, в екипа не успяхме да ги изпробваме, преди да попаднем в плен на вируса, но се надяваме да са полезни на вас.

Приятно четене!

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Надя Костова

Магнит за щастие

Венета Евтимова и Нора Пенчева откриват формулата за живота в хармония –...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ