Дуа Липа: Животът й в осем татуса

Подкупваща естественост, глас плътен и тъмен като разтопен шоколад. Пет години след появата на първия й сингъл New Love Дуа Липа е все така обещаваща и все по-харесвана и успешна

Нека си припомним каква беше за Дуа Липа 2020-а, както и няколко любопитни факта от нейния 25-годишен живот.

През март излезе вторият й албум Future Nostalgia, клипа за едно от парчетата в него – Don’t Start Now, засне в България. Заради пандемията отложи концертното си турне, планирано за април, но за сметка на това обяви, че подготвя трети албум.

Подготви и виртуално шоу, в което прие да участва съp Елтън Джон, поcветено нo нюйоркския клуб „54“, cтpиймвано на 27 ноемвpи от огромен склад. В шоуто по интернет участваха и белгийската звезда Анжел, Бед Бъни, FKA twigs, Джей Балвин, Кайли Миноуг и Майли Сайръс. С която пък момичето с албански корени записа в дует Prisoner, дългоочаквания сингъл от новия албум на поп дивата Plastik Hearts – сбъдна една своя мечта. Както го направи в Levitating с Мадона и Миси Елиът.

През юли Дуа Липа публикува в профила си в Twitter карта на Албания и едно изречение, че косовските албанци не са пришълци, а коренно население на територия, получила независимост като Република Косово през 2008 г.

След този случай в Туитър се появи хаштаг #CancelDuaLipa. Обвиниха певицата във фашизъм и пропагандни идеи за Велика Албания. Дуа Липа отговори, че е била разбрана неправилно. И подчерта, че отрича етническия сепаратизъм. «Всички имаме право да се гордеем с родината си и със своята етническа принадлежност. Аз просто искам моята страна да е представена на картата и да имам възможност с гордост и радост да говоря за своята родина и за албанските си корени », поясни Липа в пост. И отсвири Twitter като кофти място за споделяне и изява.

Ако си мислите, че животът на родената в Лондон в семейство от Прищина девойка е бил постлан само с розови листенца, ще припомним, че не я приемат в училищния хор заради ниския й глас. Това обаче не я обезкуражава и Дуа се занимава с пеене вкъщи, това й носи удоволствие, а и родителите й я подкрепят.

На 16 години, завърнала се вече сама във Великобритания, след като семейството й остава в Прищина, столицата на Косово, девойката се пробва като модел и регистрира известни успехи, но междувременно заработва и като фейсконтрол в един от лондонските клубове.

Още тогава започва да „пише“ по тялото си своята история и биография. Има осем татуировки, но дискретни – инициалите R и G на сестра й Рина и на брат й Джин от вътрешната страна на китката на лявата ръка. Тя именно е „теренът“, поел най-много татуси – на палеца се мъдри някакъв символ, patience пише върху обратната страна на лявата длан, ръката е украсена и с едно сърце в сгъвката на лакътя, и с една палма от външната страна на мишницата. This means nothing е закачката, изписана доста любителски по дължината на предмишницата.  

Angel пише на дясното й рамо, а от вътрешната страна на дясната й мишница – стилизирана роза, в която са вплетени 9 и 5, последните две цифри от годината й на раждане.

Други дребни подробности за Дуа Липа, чието име означава на албански любов, са, че има арахнофобия, т.е. страхува се от паяци. Обича суши. Не спазва хранителен режим, но е трудно да се повярва, че не спортува усърдно – коремната й преса едва ли се дължи само на добра генетика! «Клюкарката“ е любимият й сериал или поне беше го споменала миналата година. Не обича да говори за това, но заедно с баща си Дукаджин Липа е организирала благотворителен фонд за помощ на жителите на Косово. Първата й връзка, обявена публично, след като тя набра популярност, бе с музиканта Пол Клейн. Романът обаче не продължи кой знае колко, младите се разделиха, обявявайки решението си пред медиите, а Липа потвърди, че не е слушала албума му „Нощи в Малибу“, на който е била вдъхновителка. Сега тя е с Ануар Хадид, брата на Джиджи и Бела.

Spread the love
Tags from the story
More from Ваня Шекерова
Жени без пауза
Менопаузата не е болест. Не е лудост. Не е краят на живота....
Read More
0 replies on “Дуа Липа: Животът й в осем татуса”