15 мисли на Флора Стратиева

Цвети Стратиева, по-известна като Флора, е популярен влогър и ако сте млад човек, който се интересува от политика и социални теми, то със сигурност следите канала ѝ в YouTube и различните социални мрежи, в които се изявява редовно. В канала ѝ може да видите нейни видеа, в които прекарва по един ден с лидери на водещите политически партии у нас. А отскоро е част от сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ със собствена рубрика „Още нещо с Флора“. Млада, активна и енергична, този месец Флора е нашият блиц събеседник.

За твоите причини да останеш в България

Бяха много, но най-съществената е, че нещата, които аз искам да постигна и с които искам да се занимавам задълбочено, не просто биха могли да се случат в България, но и биха били невъзможни извън нея. Кажете ми, ако бях останала в Англия, щях ли на 21 години да съм интервюирала двама бивши министър-председатели и цялата ни сегашна политическа класа? Съмнявам се.

За последната обществена тема, която успя да те развълнува

Жълтите павета. Това е някаква пълна подигравка с жителите на София. Искрено съм потресена, че е възможно да съсипеш един от най-големите символи на града.

За последното нещо, което си пожела силно и в действителност се сбъдна

След като лятото водих Сутрешния блок в БНТ един уикенд, си пожелах да съм водеща с постоянна роля. И ето че се случи. Сега имам собствена рубрика „Още нещо с Флора“.

За трудните моменти

Не ми се навлиза в детайли, затова просто ще изброя няколко:

  1. Когато на 17 години заминах да живея в пансион в Англия.
  2. Когато ми хакнаха Ютюб канала.
  3. Когато ми се наложи за 6 дни да кача 6 видеа в Ютюб, а именно поредицата „Един ден с всяка партия“, като за да се случи това, имам около 17 часа сън общо за цялата седмица.

Нямам представа как точно преминавам през трудните моменти. През повечето време – с много рев и слушане на музика.

За това къде искаш да се намира България след 10 години

Искам само едно нещо за България, нямам големи искания. Просто хората да не те гледат сякаш някой е умрял, когато им кажеш, че избираш да се върнеш в България от чужбина. Ако достигнем до такъв момент, ще съм доволна.

За трудната промяна и как я виждаш

Мразя всякакви промени. Парадоксално обаче животът не е спрял да ми ги поднася от най-ранна детска възраст. Аз съм човек, сменил 6 училища, 4 града и 2 държави за 12 години. Не съм добре настроена към промените, но животът ми, откакто се помня, е една константна промяна.

За младите хора, които са обществено активни

За съжаление недостатъчно. Това е работата на хора като нас обаче. Колкото можем да поддържаме интереса към гражданската активност.

За най-смелото нещо, което ти се иска да направиш

Искам да мога да заявявам мнението си, без да рева всеки път, когато видя последствията от това. Не приемам добре факта, че хората критикуват всичко, което кажа или правя. А аз дори съм един от сравнително харесваните инфлуенсъри, аудиторията ми е доста толерантна към всичко. Въпреки това обаче ми е много трудно да приема, че има хора, които няма да ме харесват, каквото и да направя.

За важните мисии, в които вярваш

Вярвам, че всеки трябва да прави нещо с добавена стойност за обществото. Дали през сатира, ирония, развлечение или образование, важно е да предложиш нещо, което има стойност.

За предизвикателствата и сериозните изпитания през тази година

Имаше доста и в професионален, и в личен план, но не бих искала да споделям твърде много за тях. Не съм човек, който разгласява проблемите си.

За „Денят започва“ и какво ти носи телевизията

Ново предизвикателство е. Зарежда ме с енергия и ме кара да работя на обороти, които никой ютюбър не може да разбере. Живият ефир те вади от комфорта на това да държиш контрола над всеки аспект от съдържанието, което създаваш. Ставаш зависим от други хора – оператори, режисьори, сценаристи, редактори, колеги водещи, гости. Повярвайте ми, аз съм тип човек, който би прекарал уикенда завит презглава, гледайки сериали в Netflix и избягвайки всякакъв контакт. Дори самото ми съществуване сред толкова голям екип от хора за мен е предизвикателство.

За последното нещо в интернет, което прочете и те разсмя

Нещо относно преговорите за правителство.

За социалните мрежи и с какво ти помагат в общуването

По-лесно мога да бъда чута. Ако не знам нещо – мога да попитам там. Комуникацията на един по-интровертен човек е много улеснена от социалните мрежи.

За блогърството, инфлуенсърството и дефинирането на новите стандарти на популярност

Вижте, за мен има разлика между популярност и известност. Аз съм популярна в социалните мрежи. Известен е Бойко Борисов. Това е горе-долу.

За бъдещето, както го виждаш

Дай боже, все по-хубаво. Надявам се да успея да се възползвам максимално много от възможностите, които животът ми предоставя на този етап.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Коко Шанел: Лъжа единствено за нещо важно
Откъс от книгата „Коко Шанел, кралицата на Париж“ (изд. „Кръг”) Измина цял...
Read More
0 replies on “15 мисли на Флора Стратиева”