Кали в Париж

Разходка из френската столица с художничката Калина Константинова, която затаява дъх пред красотата и непрекъснато се усмихва в пътеводителя, направен с много вкус и елегантно чувство за хумор

Париж е любимият град на Калина. В него е учила, работила, живяла, посрещнала по думите ѝ най-дълбоките разочарования и най-големите радости. Срещнала е там прекрасни хора, както и едни от най-добрите си приятели. Казва, че за нея в Париж всичко е необикновено, всичко е по-красиво, цветовете са по-наситени, небето е по-синьо, облаците над Сена са най-живописни. В този град тя не крие, че си поплаква, развълнувана от красотата. Последно не успяла да спре сълзите си при разходка из централния офис на фирмата Féauet Boiseries, специализирана в съхраняването и пресъздаването на исторически дървени декори и стенни облицовки. Толкова истории преплетени на едно място, толкова красота просто е невъзможно да осъзнаеш, че може да съществува, казва Калина.

В наскоро реновирания Hotel dela Marine на площада Concorde направо ѝ спрял дъхът от великолепието и величието на интериора. При всяко свое завръщане в Париж тя разкрива все нови неща, изненадва се от елементи на фасади, покрай които е минавала десетки пъти… Когато живее в Париж, тя не го рисува често. Сега обаче, когато има шанс отново да се връща там, не иска да пропусне дори миг от преживяването – носи навсякъде тефтера и моливите, скицира набързо, а после с удоволствие пресъздава сцените. Почти всичко, което рисува, се е случило наистина, но понякога се забавлява да си измисля сценарии.

Чудесно е да си се представи в интериор от корицата на любимото ѝ списание Vivre Côté Paris, както и да го дообзаведе с някои антикварни съкровища от пазара Paul Bert. Има нужда само от хартия, ножица и лепило. С огромно удоволствие пробва всички дрехи от витрините на улица Saint Honoré и си тръгва с ръце, пълни с пакети. Или пък сяда до масата на JLo и Бен Афлек в нашумелия ресторант Loulou. С малко колаж и чувство за хумор всичко е възможно, доказва Калина, разлиствайки личния си пътеводител из потайностите на френската столица. А аз си мисля колко хубаво би било някой с такава любов и познаване на малките и недотам малките забележителности на София да я представи толкова стилно и забавно, както Калина е направила с Париж. 

Spread the love
More from Ваня Шекерова
Ед Шийрън: Тъмните му материи
Какво ли още има да ни разкаже с песните си британският изпълнител,...
Read More
0 replies on “Кали в Париж”