Фокус върху устойчивостта

Еco-friendly ароматите са следващото голямо нещо. Дневният ред, към който се придържат марките, е от 3 точки: натурално, органично, безопасно

Дори да не сте готови да компостирате отпадъци, да ползвате трамваи с цел намаляване на вредните емисии и да бъркате крем за лице в кухнята, може да направите малка, но осезаема стъпка към отговорното  потребление и устойчивото развитие. Връщането към природата е нещо повече от органични венчелистчета и проследяване произхода на съставките, независимо дали е жасмин от Грас или роза от Мароко. Новата „зелена” реколта, която е в хармония с въздействието върху природата, въздуха, който дишате, и хуманното отношение към животните, е достатъчно добра, за да ви хареса. Тоест пръскате се със съвест и ухаете невероятно. 

Аромат или начин на мислене? И двете

На екопътеката стъпи и Giorgio Armani.„Проблемите на околната среда трябва да са близки до сърцето на всички повече от всякога. Бъдещето на младите поколения зависи от избора ни.“ Брависимо, маестро Армани, това се казва житейско кредо! My way илюстрира ангажимента за устойчивост на къщата: използване на рециклирани и рециклируеми материали, „чисти” съставки, иновативна система за презареждане без фуния. Всичко, което трябва да направите, е да развиете гърлото и да завиете рефила 150 мл с главата надолу. Флаконът се пълни, без да загубите капка течност. Многократната употреба спестява 55% стъкло, 64% пластмаса, 75% метал и 32% картон. Резултатът от усилията и запазването на 650 хектара малагска тропическа гора е въглеродният неутралитет на аромата. „Аз съм това, което изживявам!” Изречени на висок глас, думите насърчават да откриете истинското си аз, следвайки избрания път с решимост. Буйството на бели цветя разгръща нова глава от книгата на женствеността. На букета от тубероза, жасмин от Индия и портокалов цвят от Египет, който звучи в стила на Armani: ярко и изискано, приглася смесен хор, в чийто долен регистър се „обаждат” кедър от Вирджиния и бял мускус. „Вторичната” сладост е за сметка на ванилия от Мадагаскар. Екзотичните съставки символизират пътуването на живота – географски и емоционално, и оформят същността на жената My way.

С право CK Everyone заслужи сертификат от Института за иновации Cradle to Cradle, който определя стандарта за безопасни продукти с нулево производство на отпадъци. Флаконът и опаковката са от рециклирани материали съответно 10% и 30%. Първият подлежи на преработка  след отстраняване на помпата и ластичната лента. Минималистичните елементи и надписи, отпечатани с мастило от соя, подсилват идеята за чистота. CK Everyone е 77% натурален (съставките – органичен портокал, син чай и кедър, са получени по естествен начин) и 100% полово неутрален. Това е история за свежест, истински емоции и свободата да обичаш всекиго.

Mon Premier Parfum на Lolita Lempicka е един от тези редки аромати, които обонянието разпознава, преди устните да са изрекли името му. Вдъхновена от приказки и фантастичен свят, композицията е изцяло веган и не е тествана върху животни. Като част от екологично отговорния подход на къщата етикетът One Voice гарантира липса на оцветители, фиксатори и филтри, вредни за ендокринната система. Миксът от женско биле, череша, виолетка, лабданум и зърна тонка помага да затворите очи и да извикате в съзнанието сладките моменти на първите емоции и първите желания. Пътуването навътре към себе си разкрива произхода на чувствеността.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Блясък от Elemis
Superfood Glow Priming Moisturiser заменя няколко продукта на тоалетката – хидратант, база...
Read More
0 replies on “Фокус върху устойчивостта”