Гуен Стефани и Блейк Шелтън: Противоположностите се привличат

Когато Гуен и Блейк обявиха официално връзката си, мнозина бяха изненадани и шокирани. Какво би могло да свързва тези двамата, толкова различни един от друг? Той е кънтри певец, солиден, земен, вярващ в Бог и в традиционните ценности. Тя е поп звезда, модна икона и градско момиче, 7 години по-възрастна от него

Пет години и един годежен пръстен по-късно Гуен Стефани и Блейк Шелтън са една от най-симпатичните и харесвани звездни двойки, а на въпроса какво ги свързва, отговорът е еднозначен: любов. Вероятно и хиляди други малки, техни си неща, които ние няма как да знаем.

The Voice ги запознава

Макар и двамата да са в музикалния бизнес, Стефани и Шелтън не се познават – различни жанрове, различни светове. Нещо повече – тя дори не е чувала за него. Срещат се през 2014 г. на снимачната площадка на риалити формата The Voice, където и двамата са в журито.

„Преди шоуто изобщо не знаех за съществуването му, не подозирах, че има такъв човек“,  признава певицата.

Но нищо повече не се случва на този етап, освен общи приказки между колеги. Гуен се намира на важен етап от живота си – стартира солова кариера без групата си No Doubt, освен това току-що е родила бебе от съпруга си Гавин Росдейл и всеки свободен миг посвещава на него. На всичко отгоре се ангажира само частично със следващия сезон на шоуто. Очевидно няма как да се получи нещо между нея и Блейк или поне така си мисли той. Бъдещето ще покаже, че не е бил прав.

Разводите ги събират

В началото на 2015 г. Гуен се завръща в деветия сезон на The Voice. Тъкмо навреме, за да чуе как Блейк обявява пред колегите си тъжната новина – той и съпругата му, кънтри певицата Миранда Ламбърт, се развеждат след четиригодишен брак. Една от най-секси двойките в кънтри музиката се е разпаднала.

„Няма да забравя този ден – казва Шелтън. – Погледнах Гуен, която дотогава едва познавах, и видях сълзи в очите ѝ. Помислих си – боже, тя се чувства зле заради мен!“

Но всъщност е нещо повече от това. Оказва се, че по това време Стефани приключва 13-годишния си брак с Росдейл. По-късно същия ден тя моли кънтри звездата да поговорят насаме.

„Мислех си, че това ще е още един от онези формални утешителни разговори – спомня си Блейк. – Не говорихме много, защото още не се познавахме добре, но тя ми каза: „В момента преминавам през същото, през което и ти. Ужасно е и те разбирам!“ Така започна нашето приятелство.“

Гуен и Блейк се подкрепят взаимно по време на тежките времена около разводите им. Отначало разменят имейли веднъж седмично, после през ден, после всеки ден. Имейлите се превръщат в чатове по телефона. „Не знам как стана така, но в един момент Гуен беше всичко, което ме вълнуваше – от мига, в който отворех очи сутрин. И започнах да се чудя дали и тя изпитва същото към мен.“

През ноември 2015 г. Стефани и Шелтън вече официално са двойка – отначало свързани от общото си нещастие, а след това от нещо много по-силно.

Спасители, лечители

Блейк Шелтън често казва, че Гуен Стефани го е спасила. „Гуен спаси живота ми. Кой друг би могъл да разбере по-добре през какъв ад преминавам, освен друг музикант в същата ситуация? Дори не можете да си представите колко си приличаха разводите ни“, споделя той.

Стефани се чувства по същия начин. В интервю от 2019 г. певицата казва, че връзката с Блейк я е излекувала след тежкия развод. „През последните 4 години се лекувах, опитвах се да изградя живота си наново. Да имам до себе си добър приятел като Блейк, който да ми помага да премина през това, е един от най-хубавите подаръци на съдбата, които съм получавала“, казва тя.

Блейк и момчетата

През последните няколко години Шелтън се е превърнал във втори баща на синовете на Стефани – Кингстън, Зума и Аполо. Активно участва в грижите за тях и по всичко личи, че четиримата се разбират идеално. Певецът няма собствени деца, макар винаги да е искал. Говори се, че нежеланието на Миранда Ламбърт да има деца е една от причините за развода.

„Той е добър баща – казва Гуен. – Помага ми много. Понякога му звъня отчаяно и му казвам – трябва да се прибереш, имам нужда от помощ. Трудно ми е да се справя с три момчета.“

Петимата често се появяват заедно по различни събития, а тази година певицата поздрави в Инстаграм Шелтън за Деня на бащата. „Благодаря ти, че ми помагаш да отгледам тези момчета!“,  написа тя.

Заедно у дома

Доскоро Гуен и Блейк разделяха времето си между нейния дом в Лос Анджелис и неговото ранчо в Оклахома. Но от тази есен вече всички живеят заедно като едно семейство в новия си общ дом – имение на стойност 13.2 милиона долара в долината Сан Фернандо, Лос Анджелис. В голямата триетажна бяла къща, оградена с високи зидове срещу любопитни очи, има достатъчно пространство за всички и най-вече за лудориите на трите момчета. Екстрите включват гараж за 4 коли, голям басейн с бар и външна кухня, СПА център и високотехнологично домашно кино.

Заради Covid-19 пандемията семейството прекара известно време под карантина в имението на Шелтън в Оклахома, но вече всички се радват на новия си дом.

Заедно в живота

Ще се оженят ли Гуен Стефани и Блейк Шелтън? Този въпрос, който вълнува феновете им през последните няколко години, отскоро има отговор и той е „Да!“. В края на октомври певицата публикува в Инстаграм снимка, на която целува Блейк и показва ръката си с годежен пръстен. Той пък ѝ написа: „Благодаря ти, че спаси моята 2020-а… и остатъка от живота ми. Обичам те. Чух, че каза ДА!“

Пръстенът се оценява на около 800 000 долара и е правен по поръчка. Близки до двойката източници съобщават, че Шелтън първо е поискал ръката на Стефани от баща ѝ, преди да падне на колене пред нея – както подобава на добро старомодно момче. Говори се още, че двамата търсят сурогатна майка, която да износи общото им дете.

Заедно в музиката

Малко ни е трудно да си представим Гуен Стефани като кънтри певица, но за любовта няма невъзможни неща. Двамата с Блейк вече имат записани няколко дуетни парчета – Go Ahead and Break My Heart от 2016 г., You Make It Feel Like Christmas от 2017 г., Nobody But You от 2019 г. и Happy Anywhere от 2020 г.

Гуен признава, че в началото много се притеснявала да пее пред Блейк. „Имах чувството, че се изпотявам цялата под дрехите си, докато записвахме първата си песен – казва тя. – Написахме текста заедно, но дори не бяхме на едно и също място. Той ми изпращаше стих по телефона, а аз му връщах отговор. Беше наистина вълнуващо.“

Така или иначе времената на притеснение вече са отминали и вероятно двамата ще запишат още много песни заедно. Така, както живеят – с разбирателство и любов.

Spread the love
More from Дона Делова
Гергана и глобалната градина
Нека мислим по-ведро за селата, предлага еколожката, чийто път тръгва от с....
Read More
0 replies on “Гуен Стефани и Блейк Шелтън: Противоположностите се привличат”