Гладната революция на д-р Емилова

Не защото Милена Попова е най-добрата ми и най-отдавнашна приятелка, не защото съм редактор на книгата ѝ, не защото и аз съм минала през клиниката на д-р Людмила Емилова ви препоръчвам „Гладната революция на д-р Емилова“. А защото в нея ще намерите отговори на доста от въпросите, които ви терзаят. И те не са непременно свързани само с телесното ви здраве, а и с душевната ви нагласа, с отношенията ви с останалите хора и със света като цяло.

Книгата ще засити любопитството ви към метода на омекотеното гладуване на плодове и чай, което д-р Емилова развива като продължение на гладолечението на Лидия Ковачева. Но на едно по-високо и научно обосновано ниво, придружено с изследвания и наблюдение на пациентите. И най-вече с лична ангажираност към всеки от тях. По това лекарската практика на д-р Емилова се отличава от тази на колегите ѝ, привърженици на лекарствено-операционната медицина.

В книгата, структурирана като дневник на едно 20-дневно гладуване, което Милена прави, притисната от Великата принуда на хронично заболяване, ще прочетете забележителни истории на изцелението на неколцина пациенти на д-р Емилова от общо 50-те хиляди, минали през нейния Център за лечение с плодове, преименуван по-късно на Клиника „Д-р Емилова“, за 30 години откакто той съществува. Някои от тях са със звезден статус, други – съвсем обикновени хора, но общото между тях е осъзнатостта; тя може би е най-важното условие човек да поеме отговорност за своето здраве и своя живот. Всеки от героите изповядва трудностите, тревогите и съмненията, преживени по пътя към стабилното здраве, смятано за безвъзвратно изгубено или поддържано с шепи лекарства, преди да дадат доверието си на д-р Людмила Емилова. Ще прочетете и личната история на самата лекарка, спасила се от сериозни страдания благодарение на омекотеното гладуване на плодове и билков чай с мед. Но най-ценното знание, което ще ви донесе книгата, е как количеството и качеството на храната влияят върху функционирането на органи и системи, особено на тези, които имат пряко отношение към преработката и усвояването ѝ. И как на практика омекотеното гладуване отключва потенциала за самоизцеление, иманентно присъщ на всеки жив организъм.

Поела и преработила информация от десетки томове медицинска и популярна литература по въпросите на храненето, лечебното гладуване, диетите, причините за множество смятани от официалната медицина за нелечими заболявания, сред тях и автоимунните, Милена Попова я предава на читателя на изключително достъпен език (има значение това, че тя е журналист с дългогодишна практика в печатни медии, създател и първи главен редактор на сп. „Ева“). Всъщност така обяснява своя лечебен метод и неговото действие самата д-р Емилова в своите всекидневни лекции пред пациентите на клиниката си, където атмосферата е изключително дружелюбна, подкрепяща и мотивираща за постигане на така жадуваното равновесие между дух и тяло, разковничето на здравословния живот.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ваня Шекерова
Д-р Татяна Епифанцева: „Дермалните филъри Cytosial влизат в тъканта като у дома си“
Д-р Епифанцева практикува естетична медицина повече от 20 години в частна клиника...
Read More
0 replies on “Гладната революция на д-р Емилова”