Jacquemus и Nike –колаборацията на лятото

Жакмюс
Getty Images

Не се сещаме за по-добра комбинация от удобството на Nike и естетиката на Jacquemus. Ревютата на Симон на Хаваите, в Прованс и в Париж загатваха за интереса му към спорта – има екипировка за гмуркане и катерене, туристически ботуши и бански костюми. Но в края на юни ще станем свидетели на спортна мода на друго ниво. Дебютната колаборация между Jacquemus и Nike тайно се готви от три години насам. Любовта на младия дизайнер към природата и active облеклото на Nike ще зарадват много по-широк кръг от хора от традиционните купувачи на френската марка.

Снимка: @jacquemus

„Спортът винаги е бил изключително важен за ДНК-то на Jacquemus“, казва Симон пред Vogue от офиса си в Париж, като отбелязва, че колекциите му за 2014 и 2015 г. са базирани на маратонките. „Но с разрастването на марката момичето Jacquemus се промени – то се сдоби с токчета!“, казва той с усмивка.

„Винаги съм си казвал: Ако някой ден направя колаборация, тя ще бъде с Nike.“

В официално изявление за пресата Жакмюс споделя, че винтидж моделите на Nike ACG (All Conditions Gear), ориентирани към активния живот на открито, както и рекламните кампании на марката от 90-те, са били източник на вдъхновение за него дълго време. „Исках да създам колекция, която да интерпретира по минимален начин дамското спортно облекло. Затова заложихме на чувствените детайли и неутрални цветове, наред със собствената ми интерпретация на Humara, любимата ми обувка на Nike“, обяснява той. „Беше важно колекцията да бъде достъпна във всякакви размери и да представлява естествено съчетание между стила на Jacquemus и философията на Nike.“

Снимка: @jacquemus

В последно време изглежда, че луксозните брандове са се уговорили да пускат колаборации със спортни марки. В началото на 2022 г. Prada обяви партньорството си за Re-Nylon с Adidas. А преди седмица Gucci публикува допълнителни подробности за тяхното партньорство със същия спортен гигант. Но засега най-обещаваща остава именно колаборацията Jacquemus x Nike заради неоспоримите ни вкусови симпатии и към двата световноизвестни бранда.

Spread the love
More from Ина Иванова
Anine Bing – инфлуенсър, превърнал се в бранд
Датската дизайнерка Анине Бинг създава своята първа колекция в гаража си през...
Read More
0 replies on “Jacquemus и Nike –колаборацията на лятото”