Джери Хол от Мик Джагър до Рупърт Мърдок

Уорлхол се оказва пророк и мъдро вижда съдбата на блондинката, която не оставя безразлични мъжете. Преди да стане жената, родила четири деца на рок легендата Мик Джагър и останала до него най-дълго- цели 22 години, Джери за кратко е сгодена за британския певец Брайън Фери. Двамата се запознават, след като Хол позира за обложката на албума му „Сирени“. На любовта им обаче не е писано да пребъде. Джери е само на 19, финансово независима, но твърде наивна за нещата от живота. Изкушена е от обещанията и харизмата на Мик Джагър, който упорито я ухажва, нищо че още е женен за Бианка. Убеждава я, че ще й даде семейството, за което мечтае, и донякъде не я лъже. Просто пропуска подробността, че рядко ще си е удома.

Двамата се събират през 1977-а и веднага привличат всички погледи към странния си тандем. Джери е крехка, нежна, романтична, а Мик трудно се вписва в стандартите за красота. За това пък страстта им е изпепеляваща. От нея се раждат двете им дъщери – Елизабет Скарлет и Джорджия Мей, и двамата им синове Джеймс Лерой и Габриел Люк. Последният се появява само две години преди края на брака на родителите си, в който изневерите на Мик са безброй, а Джери удобно затваря очи за тях.

Добрата съпруга

Търпелива, отдадена на дома и децата, жена, която строи далеч от изкушеният – Хол обича да се описва като скучна лелка пред журналистите и това не е далеч от истината. Тя поддържа дома си сама, кърми децата си, храни се и тях храни здравословно, сама изкарва хонорарите си. Още през годините на най-бурните купони в Студио 54 тя стои далеч от порока и нарича кокаина „скучен”. Докато текат оргии и бесни танци, Джери може да бъде открита на маса с Анди Уорхол да води интелектуални разговори и да пие шампанско. В същото време бъдещият й съпруг Мик Джагър е в мазето на клуба, смърка кокаин и прави какви ли не глупости.

„Анди беше моята компания в Студио 54. Ние бяхме скучните стари дами, които стоят на балкона с други стари хора като Труман Капоти, Даяна Врийланд, Тенеси Уилиямс (който никак не се понасяше с Анди и написа пиеса за мен). Гледахме какво се случва с всички танцуващи и щуреещи хора на дансинга. А Мик често изчезваше със своята  дива тайфа в мазето, където кой знае какво се случваше…“, ще признае манекенката.

И все пак му оставя вярна. Поне през повечето време.

Кризите помежду им водят до слухове за нейни авантюри със състоятелни мъже, но официално Хол има само една любов – Джагър, до техния развод през 1999 г. Навярно и затова е толкова разочарована, когато научава, че той е забременил 28-годишен бразилски модел. Това се превръща в причина за развода им, но не и за война. Мик оставя съпругата си в дома им в Англия и подписва споразумение, в което се казва, че тя ще живее там до своя 65-и рожден ден или докато се омъжи повторно. Без съмнение с това се опитва да запази добрия тон в комуникацията им.

„Ревност – не съм ревнива. Ако видя мъжа си с някое бивше гадже или с някоя жена, която го преследва, винаги се опитвам да се сближа с нея, да й обърна специално внимание. Така се получава, че накрая момичето толкова ме харесва, че казва на Мик: „Имаш прекрасна жена!“ Мисля, че е хубаво да знаеш, че човекът, когото обичаш, е харесван от другите”, споделя за конкуренцията във връзката си с рокаджията плейбой Хол.

Разбира се, не е застрахована от лоши чувства. Ревността й набира скорост, когато усеща, че губи любовта му. Както когато научава, че докато са женени, Мик е забременил доста по-младата от нея бразилка.

„Когато усетиш, че губиш някого, на когото държиш, най-естественото нещо е да ревнуваш. Но да си подозрителен – това не е никак естествено. Това те кара да загубиш доверие в любимия или в приятеля, а това е най-лошото нещо за една връзка. Без доверие няма любов. Ако има изневяра и човекът до теб те обича, той ще ти признае“, обяснява правилата си красавицата.

Натурално съвършенство

След ударите, които получава от мъжете в живота си обаче,Хол не губи едно от неоспоримите си предимства. Докато жените в шоубизнеса се опитват да съхранят младостта си с всевъзможни трикове и процедури, тя залага изцяло на натуралните способи. Лицето й е едно от малкото, които не са неестествено опънати от лифтинг, мимиките не са замразени с ботокс, а усмивката й не е неестествено бяла по холивудски. Всичко е с мярка и резултат от безспорна грижа, но и самочувствие на жена, която знае колко струва.

„Обожавам своята козметика и книгите си. Те заемат най-много пространство в багажа ми, когато пътувам. Поддържам ума си жив с поезия и дори пиша понякога като лично предизвикателство. Практикувам йога, плувам и играя голф, но това, което смятам, че наистина ме държи във форма, е да търча нагоре-надолу из дома си и да се грижа за домакинските задължения сама“, ще признае своята тайна за жизненост и добра фигура Джери.

В менюто й няма строги ограничения и сама признава, че изкушенията я дебнат отвсякъде. Обича черен шоколад с поне 70% какао и картофен чипс с вкус на барбекю. Позволява си ги по 4 пъти в седмицата, но както се вижда на 66 години, това не се отразява пагубно на външността й. Тя е безукорна и дори днес й позволява да ходи с впити рокли, подчертаващи фантастичната й талия, стегнатия й бюст, изхранил четири бебета и стърчал от толкова бански костюми.

„Добрата храна е едно от удоволствията на света. Харесвам френска, италианска и азиатска кухня и не изключвам нищо от менюто си. Още повече че обичам времето,  прекарано със семейството, а обикновено то е около масата, на която има всякакви вкусотии. Това създава уют, особено когато децата ми са наоколо“, разказва красавицата.

Изненадващо е, че жена с нейните възможности и социален статут говори за това как сама поддържа дома си, пуска прахосмукачка и готви на любимите си хора, но Джери е здраво стъпила на земята, без да живее в излишна суета. Всъщност през последните години сама осъзнава вредата от бързия живот, изкушенията на прекомерното потребление и бездушието на консуматорството.

„Понякога се безпокоя за бъдещето, което оставяме на своите деца. Трябва да се научим да сме щастливи без постоянно да искаме още и още, и още неща, които да притежаваме. Опитвам се да живея осъзнато и да намаля колкото е възможно своя отпечатък върху планетата. Рециклирам, предпочитам храна от местни производители, продукти без пестициди и пропътували половината свят. Старая се да летя по-рядко със самолет и съм голям почитател на електрическите автомобили“, споделя ежедневието си Хол. В него вече няма място за милиардера Рупърт Мърдок, но както добре сме научили от историята, в живота на красивите жени рядко остава вакуум. Кой ли ще го запълни, е тема, която си струва да проследим.

Spread the love
Тагове
Публикувано от
Още от Надя Костова

Градска джунгла и 40 години Майкъл Корс

Впечатляващо, пищно и звездно – такова бе модното шоу, което дизайнерът Майкъл...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ