Къдриците на поправителен

Край на стегнатата опашка и изправянето на косата. Краткото ръководство на DIVA ще ви помогне да заприличате на Шакира 

Притежателките на бретон, които избират къдрава прическа в салон, често съжаляват по-късно. Въпреки всички усилия масурите на челото, наподобяващи ресни на тежка завеса, просто не изглеждат толкова шик, колкото след намесата на професионалист или като на снимките от ревютата на Hermes, Acne Studios, Isabel Marant, Kenzo, Valentino… За други пък „пружинките” вече са прическа. Къдрокоските обаче не са съгласни с тях – косата често се заплита, наелектризира се и образува огромен облак, неподлежащ на стилизиране. Освен непокорна тя е и склонна към накъсване. Да не говорим, че не понася особено боядисване и изправяне. Причина за сложните отношения (по-драматични от тези с мъжете) са порестата структура на косъма и спираловидната форма, препятстващи задържането на влага и разнасянето на активните съставки. Подобен тип коса изисква специални грижи, иначе рискувате да заприличате на рошав пудел, който никога не е виждал груминг.

Две трети от жените по света имат чуплива, къдрава и много къдрава коса. За щастие диктатът на ултрагладката отдавна отмина. Днес къдриците вече са истинско украшение. Запазвайки естествената текстура на косата, Kerastase обезсмисля борбата с природата. Серията Curl Manifesto звучи точно като това, което търсите? Тайната са биомиметичен серамид (подсилва косъма и предотвратява накъсването), мед от манука (подхранва) и глицерин (насища с влага и омекотява). Резултатите впечатляват: къдриците са 83% по-хидратирани и 81% по-дефинирани. Ако все още смятате, че прическата „пони” е несъвместима със структурата на косата ви, нека кажем: глупости!

За да сключите примирие с къдриците, трябва да овладеете известни правила:

1 При заплетени къдрици първо използвайте балсам, а след това ги измийте с шампоан.

2 Нанасяйте балсама на навлажнена коса кичур по кичур от краищата нагоре. Къдриците се разресват с пръсти, докато заприличат на лъскави морски водорасли. 

3 Еластичността на косъма ще повишите с маска – нанася се не само на корените, а по цялата дължина.

4 Най-добре е сушенето да става по естествен път. Косата не се избърсва или изстисква, а само се попива с хавлия. Ако е необходим сешоар, нека да е с дифузер. 

5 Старайте се колкото се може по-рядко да посягате към гребена. Навикът да разресвате къдравата коса на сухо е вреден.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Закотвяме овала… нагоре
Конците Anchor Plus на Aespio за неоперативен лифтинг в столичната Hill Clinic...
Read More
0 replies on “Къдриците на поправителен”